Potrivit Bihon.ro, ardeiul atât de special a fost creat la Buzău, la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL). Soiul, a cărui performanță nu a fost depășită încă, atrage tot mai mult atenția comunității științifice.
El a fost prezentat pentru prima oară în anul 2014, la Congresul Mondial de Horticultură din Australia. A întrecut detașat speciile ce provin din țările cultivatoare de ardei iute în concentrația de capsaicină, adică substanța care conferă iuțeală ardeiului, scrie AdevărulEste în .
Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău a prezentat la ediția din 2022 a unui important congres de horticultură găzduit de Franța soiul de 200 de ori mai iute decât un ardei iute obișnuit, realizat de o echipă coordonată de academicianul Costel Vânătoru. Lucrarea a obținut aprecierea celor 2.500 de delegații din peste 150 de țări.
„Cercetarea aprofundată în toți acești ani despre ardeiul iute a făcut obiectul unei lucrări științifice prezentate de SCDL Buzău la ediția din acest an a International Horticultural Congress organizat în Franța”, potrivit unei comunicări a Ministerului Agriculturii.
După mulţi ani de studiu, specialiştii Laboratorului de Genetică şi Ameliorare de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău au creat aproape o mie de varietăţi de ardei iute, multe nefiind comestibile din cauza conţinutului ridicat de capsaicină, elementul care dă usturimea.
Trimite articolul
XHal de jurnalism! Nici macar bunul simt sa verificati cat are ardeiul romanesc pe scara Scoville nu il aveti. Exista deja de ceva timp Pepper x care e lider mondial…vedeti cifrele Scoville! Nu mai preluati ca papagalii informatiile,doar ca sa dati o stire!
De unde ai scos ca e dublu față de soiurile existente? Înainte de a scrie un articol documenteaza-te ca te faci de râs cu aberatiile pe care le debitezi.
Tat Aradu-i fruncea! Asa stiri asa realizari!
Nu conteaza “stirea” ci banii din reclame. Nu stiti : “prostia se plateste”!
Cat despre cititorii inerti , radio sant !