Este vorba despre Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ştefan Popescu şi Chef Orlando Zaharia. Cei patru chefi urmează să intre la începutul acestei săptămâni în bucătăria Chefi la Cuţite, pentru a da startul unui nou sezon, care va fi difuzat în primăvară.
Chef Richard Abou Zaki găteşte de la vârsta de 8 ani. S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Şi-a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche. După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana. După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.
Chef Ştefan Popescu și-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată. O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti. Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009. Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez. În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.
Chef Alexandru Sautner a început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania. În 1998 şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea. În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia. La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană.
Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României. A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”. A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia. În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România.
Vă reamintim că în urmă cu două luni, cei trei chefi consacraţi – Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea – au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, invocând starea de oboseală.
Sursa: Tion.ro
Citește și:
Trimite articolul
XO emisiune hororr ,va fi!toti sunt chef….dar praf!!!
Salut Sebi,
Dupa cum scrii se vede ca nu ai habar ce inseamana sa lucrez intr-o bucatarie profesionala.
Pastreaza frazele pentru tine.
Mersi