„Cu cât persoana este mai în vârstă, cu cât are o serie de boli cronice pulmonare, hepatice, cardiace, diabet, obezitate, boli de natură tumorală, cu atât probabilitatea unui procentaj de letalitate mai mare se întâlneşte mai frecvent”, a spus Mihnea Hurmuzache, medic infecţionist.
SARS Cov-2 acţionează ca un virus gripal, adică e cel care dă lovitura de graţie unui organism deja afectat de alte probleme de sănătate.
„Nu neapărat prin el însuşi provoacă decesele, cât prin dezechilibrele pe care le provoacă unor probleme patologice anterioare”, a mai adăugat acesta.
Media de vârstă a celor 29 de români care au murit din cauza coronavirusului depăşeşte 65 de ani şi aproape toţi sufereau de boli cronice înainte să fie testaţi pozitiv pentru COVID-19. Aproape o cincime din populaţia României are peste 65 de ani. Însă din aceşti aproximativ 3,5 milioane de oameni cam jumătate au boli cronice, deci sunt extrem de vulnerabili în faţa coronavirusului.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XCare-i doctorul ăla atotștiutor? Nu are nume si prenume?
-
Mai citește o dată primul paragraf, da’ de data asta tot. Acolo-i dezlegarea misterului. Mai dai un search pe ‘gugăl’ și afli și mai multe. Spor!
-
Dr. Mihnea Hurmuzache ma numesc.
Nu sunt atotstiutor, doar medic infectionist.
-
Iarasi tu ba ghiță?