El a menţionat că politicienii care „uită” cât de importantă este „umbrela NATO”, mai ales în contextul unei crize de securitate, ar trebui întrebaţi care sunt alternativele pe care le susţin.
„Acum vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la NATO. Mai vedem anumiţi lideri politici care vin şi propun românilor să ieşim şi din Uniunea Europeană, uitând că de la Uniunea Europeană am avut peste 54 de miliarde de euro, care se regăsesc în infrastructura şi dezvoltarea acestei ţări, uitând cât de important este NATO şi umbrela NATO în acest moment, mai ales într-o criză de securitate regională majoră pentru întreaga Europă, având un conflict în Europa în anul 2023. Poate, când îi mai vedeţi că exprimă astfel de păreri, întrebaţi ce vor pune în loc. Poate au ei alte concepte”, a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă.
În ce priveşte postarea sa de joi pe Twitter, în urma ameninţărilor venite din partea guvernatorului din Herson privind atacarea podului de la Giurgiuleşti, Ciolacu a precizat că statul român trebuia să aibă o reacţie în acest caz.
„O ameninţare, cred că doar de testare şi era obligatoriu ca statul român să aibă o reacţie. Am văzut că a avut şi Ministerul de Externe. Am avut şi eu, în calitate de premier, dar şi ca şi român. Avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova. Vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, la fel ca şi mine, la fel ca şi dumneavoastră. Şi aveam această obligaţie”, a spus Ciolacu.
Guvernatorul prorus al regiunii Herson, Vladimir Saldo, a ameninţat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul de joi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineană Herson de Crimeea. „Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenţa Ucrainei, dar a fost predat pe Dunăre încă de pe vremea regimului (fostului preşedinte ucrainean Viktor) Iuşcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute şi în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XCine a beneficiat de cele 54 de miliarde de euro?Voi nemernicilor ati vandut toata tara care valoreaza mult mai mult.
-
Tara noastra a fost vanduta intreaga ei istorie. Intai au luat-o romanii, apoi popoarele migratoare, inclusiv vecinii nostri din vest, maghiarii. Apoi au mai luat din ea turcii, tatarii, rusii, austriecii. Dar de fiecare data cozile de topor si tradatorii de la noi au fost cei care si-au vand neamurile pentru niste arginti.
Ceasca si gasca sa de neciopliti au trait ca niste belferi pe spinarea romanilor, iar dupa revolutie, au venit la putere, votati tot de voi, fiii si nepotii colhoznicilor de pe vremea impuscatului. Acestia au vandut tot ce nu se putea fura. Asa ca nemernicii care au jefuit si au vandut tara, nu sunt strainii, ci aceiasi romanasi smecheri pusi pe inavutire. Pricepusi acum?
Am beneficiat de 54 miliarde de euro. Explicati-ne mai detaliat. Cat inseamna, in procente ,,%”, din banii care i-am dat noi la UE?
-
Prostane, am luat 80 mld si am dat 26 mld. Am beneficiat net de 54 mld. Daca ai sti sa faci si alceva decat gargara la calculator, ai gasi datele ne net. Dar tu esti Alin auris-yl, asa-i?
Nu mi s dragi pesedeii dar CIOLACU are perfecta dreptate. Pe iubitorii mlastinii ruse, va invit pe toti sa strangeti hora si sa va mutati in puturusia , si nu uitati sa luati si mormantul mamei voastre cu voi.
România înafara UE și NATO ar fi exact precum Georgia, Belarus sau Republica Moldova. Românii au vrut în NATO deoarece am fost in blocul sovietic zeci de ani și am îndurat destule. In UE românii au vrut pentru nivelul de trai superior în comparație cu țările non-UE. Indiferent de ce spun detractorii, românii o duc mai bine decât acum 30, 40, 50 de ani. Avem corupție și sărăcie, dar este tot vina noastră, votând oameni care nu merită pe funcții publice și de conducere
-
Cu mult peste nu suntem , da macar am putut pleca si sa ne castigam pita pe unde putem.
nu spune cât am dat (contribuit)… ;))
-
Cauta pe net dacule liber. Iti spune goagalul…
-
Aradeanu’,
Se zice ca nu-i bine sa-i bati pe scolari. O fi asa, dar daca l-as avea de elev pe asta i-as zice: ‘cauta (poc cu liniarul pe scafirlie) pe (poc) net(poc) dacule (poc de doua ori) liber (de trei ori)…”
-
Pai, majoritatea celor care vor Roxit, sunt niste terchea-berchea, de tipu’ Celentano din Las Fierbinti, care beau non-stop, pe datorie, la birtul satului, dar care, pe de-asupra au si sprijinul Haurului din parlamentul Romaniei.
Problema nu se pune asa: ca am reusit sa accesam 54 de miliarde de euro. Ci ca, in cadrul pietei libere, nefiind pregatiti pentru asa ceva, am fost importatori de produse scumpe si obisnuite pe care nu le mai producem noi, astfel ca datoria publica a ajuns in 17 ani de UE, sa se dubleze. Deci, pare ca aspectele negative domina relatia noastra cu UE, ei si-au luat de la noi de trei ori cel putin ce am accesat noi😃
Bravo, ati amanetat țara. Personal nu am beneficiat de niciun beneficiu referitor la cei 54 miliarde. De când suntem in UE am plătit tot mai multe taxe.