Kiev. Şeful Executivului a susţinut că şedinţa guvernelor din Bucureşti şi Kiev reprezintă „primul pas concret în realizarea Parteneriatului Strategic” dintre cele două state.
„Prima şedinţă comună a guvernelor României şi Ucrainei este cu adevărat un moment istoric şi mă bucur că ea are loc la exact două luni de la întâlnirea pe care am avut-o cu domnul premier Denys Shmyhal la Bucureşti. Această şedinţă comună de guverne este istorică pentru că reprezintă primul pas concret în realizarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre, aşa cum a fost confirmat cu ocazia vizitei de săptămâna trecută la Bucureşti a preşedintelui Zelenski. Dincolo de dimensiunea bilaterală şi de securitate a acestui Parteneriat Strategic, eu i-aş mai acorda şi o importanţă simbolică. Şi anume faptul că atât România, cât şi Ucraina, două ţări cheie în această regiune a Europei, împărtăşesc viziuni comune care ţin de respectarea valorilor democratice fundamentale”, a afirmat Ciolacu.
Acesta a dat asigurări că România „va continua să sprijine Ucraina politic şi practic până la victoria finală şi restabilirea completă a integrităţii sale teritoriale” şi că o va susţine în procesul de reconstrucţie.
„Mă bucur să mă aflu astăzi la Kiev, pentru prima dată în calitate de prim-ministru al României. Revin cu mare emoţie şi încredere la dumneavoastră, după vizita pe care am făcut-o anul trecut, atunci când am şi avut ocazia să văd cu ochii mei atrocităţile comise de armata rusă la Borodianka şi Irpin. Nu voi uita niciodată acele imagini teribile şi cred că, în numele tuturor oamenilor nevinovaţi care au fost ucişi cu sânge rece, avem datoria să susţinem Ucraina până la capăt în acest război şi să nu lăsăm acele crime nepedepsite. Din această perspectivă, România va continua să sprijine Ucraina politic şi practic până la victoria finală şi restabilirea completă a integrităţii sale teritoriale. În acelaşi timp, România va fi alături de Ucraina şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării şi de integrare europeană şi euro-atlantică. Sprijinim astfel o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă şi prosperă, care este în interesul strategic al României”, a adăugat premierul român.
Totodată, Marcel Ciolacu a condamnat „în termenii cei mai fermi continuarea atacurilor Federaţiei Ruse asupra ţintelor civile, asupra infrastructurii critice energetice şi portuare”, acţiuni pe care le consideră crime de război.
„Toate aceste acţiuni ale Rusiei demonstrează doar frustrare. Frustrare în faţa solidarităţii internaţionale pentru Ucraina, dar şi în faţa eroismului şi rezistenţei probate de poporul ucrainean”, a mai spus Ciolacu.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XAha, foarte istoric. Doar romanii va mai baga in seama…
SLAVA UCRAINA! Alaturi de poporul frate in lupta cu monstrul rus
-
Întreabă-i și pe români din Ucraina, despre poporul frate.
S-ar putea să fie de altă părere!
Sclava!
Wow!
Doar asta era cel mai important lucru pt romani , Ucraina, de pe care multe state si-au luat mâna deja este? dar despre minoritatea romana din Bucovina de Nord lipsita total de drepturi elementare / slujbe in limba romana in biserici si invatamantul scolar in limba maternă, / nu zice nimeni nimic. Bravo!
-
Romanii din Ucraina ar fi fost si azi parte din Romania daca nu veneau rusalaii tai sa-i “denazifice” in anii 40
Ciolacu este un infiltrat in PSD pentru a provoca distrugerea totala a PSD. Ceea ce si face.
Ciolacu, dragule, daca declansati razboi cu rusii, sa mergi tu si cu camarila ta de politruci sa muriti pentru ucronazi.
Nu uitati ca Romania a mai intors armele si si-a ucis conducatorii tradatori – aveti in fata un popor inteligent si greu de prostit. Istoria v-ar putea fi un intelept sfetnic.
Pentru cei care ii urasc pe rusi, le amintesc contributia Rusiei la destinul Romaniei.
Moldova si Tara Romaneasca au fost protectorate rusesti, Razboiul de Independenta i-a avut ca aliati pe rusi, rusi care au platit tribut greu de sange in luptele cu otomanii. In primul razboi mondial rusii au tinut frontul din Moldova cu pretul a 1 milion de vieti omenesti in timp ce armata romana se pregatea sa preia controlul, in al doilea razboi mondial, Rusia a eliberat Romania de nazisti – aia care ucideau evreii prin lagarele de concentrare si exterminare.
Desigur ca sunt si episoade mai intunecate dar pe de alta parte cu ce vecini ne-am inteles noi vreodata in mod minunat?
Poate ca am fost buni frati cu maghiarii si nu stiu eu…
-
Stimate domnule, caută pe Google ‘cele 12 invazii rusești în România’ și vei înțelege “prietenia” pe care ne-o poartă rușii.
-
Nu ai reușit nici de data asta să înțelegi ce a spus altcineva.
Dar nu mă mir.
-