Cei doi au avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere, în contextul vizitei înaltului oficial ucrainean la Bucureşti, informează Guvernul.
“Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind demersurile comune pentru îmbunătăţirea conectivităţii transfrontaliere între România şi Ucraina şi au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti de la Dunăre şi Marea Neagră, de la 2 milioane de tone, la 4 milioane de tone, pentru exporturile ucrainene”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.
Prim-ministrul a subliniat importanţa dialogului coordonat dintre România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite ale Americii pe tema interconectivităţii. El a arătat deschiderea părţii române pentru aprofundarea acestui format de dialog, ca urmare a concluziilor rezultate din discuţiile avute la Galaţi, în luna august, şi Constanţa, în septembrie, a precizat Guvernul.
“Premierul Marcel Ciolacu a reconfirmat sprijinul politic şi practic al României pentru procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, în vederea obţinerii până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare, respectiv cel de apropiere a Ucrainei de Alianţa Nord-Atlantică, prin operaţionalizarea deciziilor Summitului NATO de la Vilnius”, a mai transmis Guvernul.
Prim-ministrul a reamintit “preocupările” României privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. El a reluat solicitarea ca autorităţile ucrainene să recunoască, în cel mai scurt timp, inexistenţa aşa-numitei “limbi moldoveneşti”.
“Preşedintele Zelenski a prezentat, pe larg, nevoile imediate ale Ucrainei, în contextul apropierii sezonului rece, precum şi în perspectiva procesului de reconstrucţie. Preşedintele Ucrainei a subliniat aprecierea deosebită a statului şi poporului ucrainean pentru sprijinul deosebit de consistent al României şi a făcut trimitere, în mod special, la sprijinul acordat de ţara noastră pentru refugiaţii ucraineni, precum şi în vederea facilitării exporturilor de cereale ucrainene”, a menţionat Executivul.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XPana si un copil intelege ca rusii pot distruge complet porturile Ucrainei chiar daca nu vor ataca porturile Romanesti. Tot la mana rusilor ramaneti si ar fi frumos sa faceti pace cu fratii vostri rusi.
Le faceti si un cadou de impacare (20-30% din tara) ca si asa a dat Zelenski tot terenul agricol al Ucrainei catre Black Rock la schimb pentru armele primite.
Ce, credeati ca e gratis? Si daca ar castiga, Ucraina tot fara pamant ar ramane.
-
Ribentrop Molotov reloaded!Zarurile au fost aruncate mai demult.Restul e opereta,de impresie artistica.Apropo campionatul de fotbal al Ucrainei se desfășoară normal,o singura echipa are restante ,cea care participa în cupe europene.Intr-o tara aflata în război.
-
Multumesc pentru informatii. Nu stiam. Respectele mele!
-
-
Pacea orceasca in toata hidosenia ei, imprastiata cu vorbe goale pe internet de sclavetii cioloveci de la noi si cu bombe si rachete care ucid oameni nevinovati in viata reala. Orcii si ciolovecii = Hamas, Hezbollah, Jihadul Islamic, Boko Haram.
-
Ati uitat de jihadul butlerian.
-
Lasa fictiunea, aici vorbim de viata reala
-
-
Aia nu dau 2 bani pe noi și voi cei de sus ii ” mai ” ajutați??! Am avut probleme la Dunăre, probleme cu agricultorii si agricultura din România din cauza asa numit ului ajutor al vostru dar de aia continuați. La sapa de lemn ajungem și la călcat ul în picioare.
2 personaje care isi distrug tarile doar ca sa se imbogateasca …unul mai criminal ca altul