România şi Slovacia au notificat transpunerea completă a Directivei. Cu toate acestea, Comisia a identificat mai multe cazuri în care nu a fost transpusă corect Directiva în legislaţia naţională. În cazul României, acest eşec afectează, printre altele, aspecte fundamentale, cum ar fi existenţa unui regim efectiv de sancţiuni atunci când sunt introduse date incorecte în registrul naţional al proprietarului beneficiar.
Reglementările de combatere a spălării banilor sunt esenţiale în lupta contra spălării banilor şi finanţării terorismului. Lacunele legislative care apar într-un stat membru au un impact asupra UE. De aceea, normele UE ar trebui implementate şi supravegheate eficient pentru a combate infracţionalitatea şi pentru a proteja sistemul nostru financiar, apreciază Comisia Europeană.
Fără răspunsuri satisfăcătoare din partea României şi Slovaciei în termen de două luni, Comisia poate decide să continue procedura de infringement şi să trimită un aviz motivat.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xcomisia asta europeana nu se gandeste si la pensiile mici ale batranilor nostri?? Asta nu o intereseaza? Unde in UE este o pensie de 200E ?nici de intrarea Romaniei in Schengen nu e interesata conducerea UE
ia sa ne mai lase in pace cu indicatiile ei
in UE se aud tot mai des voci de iesire din UE / Romania Cehia Ungaria Slovacia etc/
-
Pensiile mici sunt rezultatul al politicilor economico-financiare si sociale dezastruoase facute de hotii, incompetentii, plagiatorii si coruptii pe care i-ati tot votat de peste 30 de ani pentru un kil de faina si doi mici. Compara-ne cu tarile nordice, de exemplu, unde coruptia este cu mult mai mica iar nivelul de trai este foarte ridicat. Degeaba a incercat UE sa mai potoleasca baronii locali si nationali, ca voi nu si nu: “ca nu-i bai ca o furat, daca o mai si facut”. Ai priceput acum?
-
VREM SĂ NE UNIM CU ȚĂRILE NORDICE!
-