Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat „propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe”. Proiectul de lege a trecut cu 196 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și 0 abțineri.
Proiectul de lege prevede prelungirea de la un an la o perioadă de cinci ani a contractului de închiriere a locuințelor destinate tinerilor, inclusiv tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate.
„Prelungirea contractului de încheiere pe perioade de câte 5 ani vine în ajutorul chiriașului, în sensul în care valabilitatea contractului pe o perioadă de 5 ani ajută în situația încheierii contractelor de utilități și obținerea vizei de flotant, restul actelor cerute prin legislația în vigoare urmând a fi depuse anual, în vederea reactualizării datelor”, se arată în expunerea de motive care a stat la baza acestei modificări.
De asemenea, s-a propus eliminarea condiției consemnării în cartea funciară a interdicției de vânzare, dacă achiziționarea locuinței s-a făcut după minimum 6 ani de la data încheierii contractului de închiriere.
Pe lângă aceasta, locuințele se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, la solicitarea acestora, după ce au trecut minim 6 ani de la data încheierii primului contract de închiriere către același titular și/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului și fără interdicție de vânzare.
Citește și:
Trimite articolul
XDoamne ajuta sa fie la cinci ani, ca nici sa mergi sa prelungesti cum a fost in ultimii ani, din 6 in 6 luni, drumuri la notar , acte si atatea drumuri fara rost. Asa decizii proaste , in defavaorea cetateanului, sunt legiferate…, te doare si capul si buzunarul si pierdera timpului.