Numărul infectărilor se menține foarte ridicat, similar cu cel înregistrat în perioada de urgență. Mai mult decât atât, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 555 de noi cazuri! Un record, din păcate negativ, ceea ce face ca mai multe țări să impună izolarea pentru românii care vor să le treacă granița.
„De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat de presă. Așadar în ultimele 24 de ore s-au prelucrat 13.147 de teste, dintre acestea fiind confirmate 555 de infectări, ceea ce înseamnă o incidență a infectărilor de 4,2% din totalul testelor prelevate.
Referindu-ne la decesele persoanelor infectate, în ultimele 24 de ore au fost înregistrat 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.
Atenționarea GCS
„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.
Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, precizează GCS.
De asemenea, GCS a ținut să sublinieze că dezavuează „actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”.
Trimite articolul
XNu este niciun pericol cu acest cacavid este doar multă prostie și panică. Acest virus este la fel de periculos Cum sunt periculoase accidentele în gospodărie sau cum sunt periculoase virusurile gripale pe care le-am experimentat an de an.