În perioada 22-25 martie va avea loc simularea probelor scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat Național, pentru clasele a XII-a și a XIII-a, iar în perioada 29-31 martie simularea probelor de la Evaluarea Națională, pentru clasa a VIII-a. În mod normal, la simulări, la fel ca la examenele propriu-zise, elevii ar fi trebuit împărțiți în clase în ordine alfabetică, la nivelul unității de învățământ. În schimb, pentru a nu fi amestecați cu elevi din alte clase, anul acesta vor fi împărțiți în ordine alfabetică la nivelul clasei în care învață.
Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi, conform unor reguli transmise de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene.
Accesul elevilor în școli va fi permis până la ora 8:30, urmând ca de la ora 9:00 să înceapă probele. Timpul destinat elaborării lucrării scrise în cazul simulării evaluării naționale este de două ore, iar în cazul simulării bacalaureatului de trei ore. Timpul alocat lucrării începe odată cu finalizarea distribuirii subiectelor într-o sală de clasă. Lucrările elevilor vor fi corectate de doi evaluatori, cadre didactice din aceeași unitate de învățământ în care învață elevii, având prioritate profesorii care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori. Rezultatele nu vor fi făcute publice, urmând a fi analizate la nivelul fiecărei clase. În cazul în care un elev este mulțumit de nota obținută și dorește trecerea acesteia în catalog, va fi nevoie de o cerere scrisă în acest sens.
Citiți principiile noastre de moderare aici!