Într-un alt dosar, din 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de 340 de infracțiuni, printre care înșelăciune, uz de fals și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Tion.ro.
Iar în decembrie 2018, compania a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului se ridica la peste două milioane de euro.
Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, a primit în ianuarie 2019, la Tribunalul Bucureşti, o condamnare de trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Mihai Leva, şef de producţie al firmei, a fost și el condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare.
De asemenea, compania a fost obligată să plătească o amendă penală de 2,6 milioane lei.
Pedepsele au fost anulate vineri de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că faptele s-au prescris. Magistraţii au aplicat deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor.
Vă reamintim că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit în urma unui accident de circulație care a avut loc în județul Ilfov în mai 2016. Procurorii au deschis în acea perioadă o anchetă penală în legătură cu dezinfectanţii diluaţi livraţi de companie către sute de spitale.
Pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, dar judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi amânat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar.
Hexi Pharma a intrat în atenția publicului după ce câteva dintre victimele incendiului din clubul Colectiv au murit în urma unor infecții nosocomiale, contractate în spital. Atunci s-a descoperit faptul că dezinfectanții folosiți în spital, produși de compania Hexi Pharma, erau diluați și ineficienți.
Anterior, același dezinfectant a mai fost implicat într-un scandal de infectare a mai multor nou-născuți de la o maternitate din Argeș. În urma acestui scandal au fost depuse mai multe plângeri penale pe numele companiei, iar aceasta și-a schimbat denumirea din Universitar Farma în Hexi Pharma.
Trimite articolul
XIti vine sa vomiti nu alta , rebuturile de magistrati au tinut pe linie moarta dosarele anume ca sa treaca timpul iar faptele sa se prescrie ….justie romaneasca de tot rahatul
Glorie tie mândra Românie!
Justiție de România……