Spumă de zmeură
Pentru mulţi dintre noi acesta este desertul copilăriei. Spuma de zmeură este delicioasă şi se prepară rapid, nu necesită foarte multă îndemânare aşa că o poţi pregăti chiar dacă nu eşti un as în bucătărie.
INGREDIENTE: ouă 3 bucăţi, zmeură 500 g, zahăr vanilat 1 plic, zahăr 4 linguri.
MOD DE PREPARARE: Separă ouăle. Bate albuşurile cu mixerul până ce rezultă o spumă albă. Adaugă 4 linguri de zahăr şi bate din nou până ce obţii o spumă tare ca pentru bezele. Spală zmeura, scurge-o bine şi toarn-o peste albuşuri. Amestecă din nou cu mixerul şi dă-o la frigider pentru o oră-două.
Îngheţată din cremşnit cu zmeură şi coacaze
INGREDIENTE: cremşnit 1 cutie, lapte 750 ml, frişcă 250 ml, zmeură 400 g, coacăze 200 g,
bezele, foi de napolitană 1 bucată.
MOD DE PREPARARE: Într-un bol punem pulberea pentru cremşnit peste care turnăm 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixăm aproximativ 4-5 minute până se spumează.
Frişca o spumăm separat apoi o adăugăm la crema de cremşnit. Zmeura se spală şi se adaugă la crema obţinută şi amestecăm uşor. Coacăzele spălate şi scurse le dăm prin blender.
În 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentară în prealabil, aşezăm un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeură. Pireul de coacaze îl punem într-un pos şi ici colo şpriţăm în interiorul cremei cu zmeură câte un pic. Deasupra aşezăm o foaie de napolitană decupată după forma tăvilor şi dăm apoi tăvile la congelator pentru câteva ore bune.
Dacă te-ai plictisit de banala îngheţată, încearcă acest desert delicios şi cu adevărat răcoritor, ideal în zilele toride de vară.
Şarlotă cu zmeură
INGREDIENTE. Pentru 10 pahare: 2 ouă, 5 linguri zahăr, 150 ml lapte, 10 g gelatină, 600 g frişcă, 1 plic zahăr vanilat, 100 ml sirop zmeură, zmeură proaspătă.
MOD DE PREPARARE: Gelatina se pune în lapte rece (75 ml) pentru 15 minute.
Într-un vas se mixează zahărul, ouale si restul de lapte. Se adaugă gelatina înmuiată şi amestecăm.
Se pune vasul pe baine-marie, amestecând din când în când. Când s-a îngroşat se ia vasul de pe baia de abur şi lăsăm crema să se răcescă complet. Se adaugă siropul, frişca şi zahărul vanilat. Se mixează până obţinem o compoziţie uniformă.
Compoziţia formată se toarnă în pahare alternativ cu zmeura proaspătă.
Se decorează cu zmeură, sirop şi frunze proaspete de mentă.
Negresa cu zmeură
Încearcă această combinaţie minunată de ciocolată intensă şi zmeură. Negresa cu ciocolată este desertul ideal pentru zilele de vară şi nu numai. Prepar-o şi bucură-te de gustul acestui desert desăvârşit.
INGREDIENTE: Ciocolată amaruie 200 g, ciocolată cu lapte 100 g, unt 250 g, zahăr brun 400 g,
ouă 4 bucăţi, făină 140 g, cacao 50 g, zmeură 200 g.
MOD DE PREPARARE: Se pun ciocolata, untul şi zahărul într-o cratiţă şi se lasă să se topească uşor, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Se ia de pe foc. Se adaugă ouăle, unul câte unul şi se amestecă. Se cerne făina şi cacaua deasupra compoziţiei pregătite şi se amestecă din nou. Se adaugă jumătate din cantitatea de zmeură şi se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia în tavă şi se presară deasupra zmeura rămasă. Se dă la cuptor şi se coace timp de 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit înainte de a o tăia.
Prăjitură rapidă cu zmeură
În sezonul estival nu puteţi rata deserturile cu fructe de sezon. Această prăjitură cu zmeură este aromată şi absolut delicioasă, iar reţeta noastră rapidă te va convinge să o încerci. Indiferent de ocazie, desertul acesta cu zmeură va face senzaţie atât prin aspect, cât şi prin gust.
INGREDIENTE: Zmeură 500 g, lapte 200 ml, zahăr 150 g, făină 100 g, ouă 3 bucăţi, zahăr pudra 2 linguri, unt 50 g.
MOD DE PREPARARE: Ungem o formă termorezistentă cu unt şi aşezăm zmeura în formă acoperind toată suprafaţa. Batem ouăle cu zahărul şi apoi adăugăm laptele şi făina. Omogenizăm şi turnăm compoziţia în tavă peste zmeură. Dăm la cuptor la foc mediu până începe să se rumenească. Pudrăm suprafaţa cu zahăr şi când se răceşte o tăiem felii.
Semifreddo cu zmeură
Este un desert uşor de făcut, care poate fi servit oricând în timpul zilei.
INGREDIENTE: Frişcă 300 ml, lapte condensat 200 ml, ouă 2 bucăţi, zahăr brun, zmeură, zahăr vanilat.
MOD DE PREPARARE: Gălbenuşurile de ou se amestecă cu zahărul şi se fierb pe baie de apă până se spumează bine. Se răcesc şi se amestecă cu laptele condensat şi zahărul vanilat.
Batem foarte bine frişca, adăugăm amestecul de ou şi lapte condensat şi încorporăm bine.
Adăugăm zmeura zdrobită uşor (eu am adăugat-o întreagă dar e de preferat să fie zdrobită) încorporăm bine şi distribuim amestecul în forme individuale sau într-o formă mai mare dreptunghiulară. După ce a stat la rece 3-4 ore, scoatem uşor din formă şi servim împreună cu fructe proaspete şi sirop de zmeură sau după preferinţă!
Citiți principiile noastre de moderare aici!