”În data de 24.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, identificând la locația respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare” se arată într-un comunicat al DIICOT.
Masa vegetală, în greutate de 203 kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Reținuți pentru 24 de ore
Tot miercuri, 24 august, procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Cultivate într-o zonă izolată din Bihor
În cursul lunii iunie, cei patru inculpați au achiziționat un teren în județul Bihor, în suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, în scopul înființării culturii de canabis, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure.
De asemenea, într-o anexă a casei percheziționate, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis.
In aceeași locație au fost identificate echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis.
Ulterior, procurorii au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Oradea, la locuințele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sune de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile.
În cursul zilei de joi, 25 august, cei 4 vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
De asemenea a fost instituit sechestru asigurator asupra imobilului și terenului folosit pentru cultivarea canabisului.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XUE vrea sa interzica – conform politicilor alimentare – usturoiul. Da, usturoiul pe care il trecusera desteptii nostri pe lista etnobotanicelor. Daca ati uitat, va reamintesc eu. Noroc ca le-a venit mintea de pe urma si l-au scos de pe lista. Ma si vad arestat in viitorul apropiat pentru ca am cultivat 3 randuri de usturoi.
Revenind. Interzicerea unei plante este un atac direct la adresa Lui Dumnezeu care ne-a dat aceasta planta din anumite motive bine intemeiate in intelepciunea Lui. Stiti foarte bine ca plantele sunt si au fost folosite in medicina adevarata – aia care nu iti vindeca inima dar iti distruge ficatul – de mii de ani si aici includ si canabisul. Ca omul poate face abuz este adevarat. Dar omul poate face abuz de orice. O sa interziceti berea, tutunul, vinul, tuica? Nu. Normal ca nu. Nu este vina plantei din care sunt produse substantele anterior mentionate, ca omul face abuz de ele ci vina este strict a omului.
Deci, avem o lege care este vadit stramba. Nu e bai, o putem schimba sau abroga. Sunt zeci de state in care canabisul a devenit asa cum era si normal o planta “legala” desi legea nu ar trebui sa atinga dreptul natural – niciodata.
Cat despre sumele exorbitante invartite in articol – ele sunt o consecinta directa a prohibitiei. Se plateste un risc asumat, nu planta in sine. Ca daca era asa, rosiile mele mi-ar fi adus un trai decent.
-
Și excesul de mâncare -bulimia- ce este ni-i tot unabuz
Felicitări, uite oameni isteți , care fac bani muncind, nu ca falkă furând și excrocând.