În februarie, Ikea a fost luată „la mișto” pe rețelele sociale din cauza salariilor mici vehiculate la Timișoara. Sute de persoane au comentat atunci la un anunț de angajare postat de companie pe pagina de Facebook. Internauții spuneau că au aflat de oferta salarială a companiei, iar valorile vehiculate erau la nivelul salariului minim pe economie. Mai mult, au existat chiar informații care susțineau că deschiderea noului magazin a fost amânată din cauza interesului slab manifestat pentru joburile scoase pe piață.
Reprezentanții companiei au oferit răspunsuri la unele dintre întrebările vehiculate pe internet. Aceștia susțin că deschiderea noului magazin din Timișoara nu a fost afectată de campania de recrutări, iar aceasta decurge conform calendarului.
„De regulă, procesul de construcție propriu-zisă durează aproximativ 12 luni, la care se adaugă timpul adițional necesar pentru a ne asigura că toate standardele Ikea și reglementările legale sunt respectate, inclusiv procedurile de autorizare, dar și starea vremii, condițiile de teren sau alți factori care pot apărea.
Procesul de recrutare în masă, care a demarat la data de 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului”, au declarat pentru Tion cei de la Ikea.
În 1 februarie, compania a început campania de recrutare, iar până acum a strâns 92 de angajați și mai dorește să recruteze peste 200.
„Am demarat programul de recrutare în masă la data de 1 februarie, oferind peste 250 de locuri de muncă în cadrul viitorului magazin Ikea Timișoara. Conform calendarului nostru de recrutare, evoluția este cea așteptată și suntem mulțumiți de progresul procesului de recrutare – din cele 300 de locuri de muncă disponibile în total la Ikea Timișoara, 92 au fost deja ocupate, iar acum suntem în căutarea a 208 de colegi care să ni se alăture”, spun reprezentanții companiei.
Mai mult, magazinul ar urma să se deschidă la vară, iar calendarul nu a fost influențat în niciun fel de campania de recrutare sau de lipsa angajaților.
„Întrucât IKEA Timișoara reprezintă un pas atât de important în procesul de expansiune Ikea în România și în regiunea Europei de Sud-Est, depunem toate eforturile pentru a face posibilă deschiderea magazinului în vara acestui an”, explică cei de la Ikea.
Principalul motiv pentru care a fost criticată pe internet compania suedeză, în februarie, era legat de valoarea prea mică a salariilor, vehiculată pe internet. Salariul minim oferit nu este însă minimul pe economie.
„Dacă discutăm la modul general, în Timișoara, salariul net al angajaților noștri începe de la 3.000 lei lunar, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. Mai mult, în funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final”, mai spun reprezentanții companiei.
La salariu, spun cei de la Ikea, se mai adaugă și servicii medicale gratuite, fond de pensie privată, un program de bonus anual, vouchere de vacanță, cadouri și reduceri în toate magazinele companiei.
Reprezentanții companiei povestesc și că salariile angajaților lor sunt diferite în funcție de țară și de reginea în care muncesc, iar în România drepturile și beneficiile sunt la același nivel – în București și Timișoara.
Sursa: Tion.ro
Trimite articolul
XMinciuni marca Ikea, mint aia de îngheață apele.
Din aia 3000 de lei recunosc și eu ca o parte sunt bonurile de masă și decontul de transport, asta îndemână că e așa cum se spune, adică salariul e undeva la 2400 de lei. Ceea ce e penibil având in vedere că fac bani cu mobila lor din carton presat și vopsit!
Cam asa suna in traducere libera comunicatul ironic: “Calendarul de deschidere nu este influentat de recrutare. Vom deschide tot in 1 noiembrie 2022. Noi venim aici ca sa investim si sa muncim pe branci ca sa o duca romanii (oltenii de la tm) bine, si nu sa scoatem noi profituri record… totul a fost inteles gresit. Va asteptam cu drag pe plantatia ikea”
Nu vor avea personal pentru ca nu vor avea. Sa meargă sa se extinda in africa, china, america, coreea, japonia. Ichea-made in china.