La finele anului trecut, pulpa de porc se vindea cu 28 de lei kilogramul, iar ceafă de porc avea prețuri care începeau de 43 de lei, ajungâng chiar și la 55 de lei.
O caracasă de porc s-a vândut în fermele statelor europene cu 210,3 euro/100 de kilograme, prețul fiind cu 0,9% sub media din ultima lună în statele din blocul comunitar și cu 0,5% mai iefitină comparativ cu prețurile din ultima săptămână din 2023, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.
În România, însă, prețul mediu la poarta fermei, în prima săptămână a anului, era de 260,9 euro carcasa tip S de 100 de kilograme, cu 14,8% mai scumpă decât în perioada similară a anului trecut, cu 4,3% peste prețul lunii anterioare și cu 2,5% mai ieftină decât cu o săptămână în urmă.
Trimite articolul
Xmai macelariti din porcii din fermele mici si din gospodarii cu pesta porcina si va fi si mai scumpa,
Porcii noștri sunt mai mari ca a lor? Aia cu doua picioare, zic!
Stiam ca Guvernul sprijina crescatorii romani de animale. Ma refer , bineinteles, la romanii din Ucraina.
Asta inseamna ca romanul maninca multa carne( daca nu ar consuma asa multa carne, carnea nu ar fi asa scumpa). Si se plinge romanul ca nu are bani…
Cred ca si din lume !!!! Ca si alte produse de altfel, mult mai scumpe ca oriunde !!!