Potrivit lui Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), din primele date, populația României a scăzut, apropiindu-se de 19 milioane de locuitori. Comparativ, în anul 2020, populația depășea 22 de milioane.
„Problema nu este că scădem, ci a dezechilibrelor între cele trei grupe de vârstă: sub 15 ani, între 15 și 65 de ani și peste 65 de ani. Nu există o armonie între acestea”, a spus președintele INS.
Acesta se arată îngrijorat de evoluția demografică și de dezechilibrele pe care aceasta le va genera.
„Sunt puțin pesimist pe partea de evoluție demografică. Dacă pe economie se poate corecta, din păcate în demografie nu se întâmplă așa. Pe ultimele cifre pe 2020-2021 vom avea agregat, la 143 de bunici, 100 de copii sub 15 ani. În urmă cu 20-30 de ani era invers. Înseamnă dezechilibre majore pe piața forței de muncă, pe pensii”, a spus Tudorel Andrei, citat de HotNews.ro.
Trimite articolul
XSunt mult mai puțini, dar nu trebuie spus adevărul. Din 22 de milioane . cam 5 milioane sunt plecați, natalitatea a scăzut, mortalitatea a crescut, deci cam socotiți câți mai sunt în românica……….
-
Adevarul nu se spune, deoarece se minte in vederea furtului masiv de voturi in 2024…..care au uitat, le aduc aminte ca in 2020, au aparut o gramada de unguri din Harghita si Covasna care au votat in Ilfov, Dambovita etc.etc.Asa a iesit la vot, cu ajutorul STS, cine trebuie….
-
Clar ca se minte, am facut un recensamant in paralel si mi-au dat maxim 10 milioane, suntem un pic mai multi ca ungurii.
-
Ultimul care ramane stinge lumina.
-
Lumina a stins o primul plecat. Noi inca orbecaim sa gasim iesirea.
Dacă suntem peste 20.000.000 primim mai mulți bani de la UE. Oricum, statistic vom fii cât trebuie. La nevoie vor fii numărați și urșii. Dacă e cazul vor fii bărbieriți pe talpă urșii.
Acum s-a dovedit că porcul de Băsescu a fost demis la referendum.