Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul al doilea din acest an, în termeni nominali, 6241 pe gospodărie şi 2481 lei pe persoană.
Cheltuielile totale ale populaţiei au fost în același trimestru, în medie, de 5375 lei lunar pe gospodărie (2137 lei pe persoană) şi au reprezentat 86,1% din nivelul veniturilor totale.
– veniturile băneşti au fost, în medie, de 5853 lei lunar pe gospodărie (2327 lei pe persoană), iar veniturile în natură au fost estimate la 388 lei lunar pe gospodărie (154 lei pe persoană).
– salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,6% din veniturile totale ale gospodăriilor).
– la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (19,6%), veniturile în natură (6,2%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (5,2%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,2%), veniturile din agricultură (2,1%), precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (1,3%).
Cheltuielile totale:
– principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii
veterinare etc.).
– cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,8%).
– conform clasificării standard pe destinaţii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare şi băuturile nealcoolice au deţinut, în trimestrul II 2022, în medie, 35,1% din consumul gospodăriilor.
sursa: MEDIAFAX
Trimite articolul
XAbureli politice ! Rahat simplu ce raporteaza ei !
-
CUM POT SA MINTA IN HALUL ASTA ?!? Probabil au luat in calcul doar veniturile bugetarilor si ale familiilor IT-stilor NESIMTIRE PE FATA
-
Draga Anonimule,eu sunt bugetar,dar nu e cum crezi tu!nu toti bugetari iau salarii babane asa cum se vehiculeaza.de multe ori te uiti in buzunare sa vezi daca iti mai permiti o mancare normala,de la un salar la altul.mai ai cheltuieli in casa,copii,rate,etc.nu mqi zic ca de 5 ani nu ne permitem un concediu cu familia.
-
iara rapoarte de rahat …, unde la ce patura sociala s-a facut acest raport ? iara se minte , sunt firme cara NU platesc mai mult de 1800 de lei pe luna salar , paradoxal cu preturile care sunt dublate, triplate, etc. , lasati minciunile politice si jurnaliste deoarece este batuta de crunta realitate…mai mergeti la firul ierebii cu jurnalistica , nu la rahaturile spuse de politicieni, sau voi traiti in Dubai ?
Ai dreptate,meriți 1000 de +. Eu cred că se referă la familii de deputați,senatori,directori sau cu pensii speciale.
Bai idiotilor, voi stiti ca peste o treime din romani nu au ce pune pe masa copiilor lor???!!!
Intr-adevar Romania nu o duce asa rau precum se pare. GCfrele astea spun un adevar. Multumim celor ce se ingijesc de bunastarea noastra.