Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au avut deja, joi, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.
“A fost, practic, începutul discuţiilor. (…) Am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui guvern care să rezolve toate problemele grave – de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene şi marile reforme ale sistemelor publice”, declara preşedintele PNL, Ludovic Orban.
El preciza că negocierile vor avea loc pe mai multe paliere.
“Programul de guvernare – va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică ce va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare”, explica Orban.
Şi Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, anunţa, tot joi, demararea negocierilor.
“Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR – pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare. (…) Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi, după învestirea noului Parlament, să avem şi noul guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, spunea Dan Barna.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, menţiona, la rândul său, că la discuţiile de sâmbătă Uniunea Democrată Maghiară din România va avea propuneri legate de ce trebuie să cuprindă programul de guvernare, cum ar fi protejarea locurilor de muncă, dezvoltarea economică, investiţii, dar şi protejarea drepturilor minorităţilor. El se declara optimist în legătură cu rezultatul negocierilor şi îşi exprima speranţa că acestea se vor încheia până la alcătuirea Parlamentului.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XAbsenteismul masiv, faptul ca PSD a “castigat” alegerile, intrarea fulminanta a AUR in parlament astea toate trei au fost rezultatul votului impotriva PNL/Iohannis pentru aroganta si incompetenta de care au dat dovada. Mesajul se pare nu a ajuns pana la cortexul Prezidentului ca insista sa faca guvern tot “in jurul” PNL si face deja negocieri in afara constitutiei de care nu ii mai pasa oricum de mult. Pacat ca are memorie scurta despre propria-i alocutiune cu puterea intr-un singur loc, cei care au o scarba congenitala fata de Ponta sa isi inchipuie ca e altcineva necunoscut((nici mie nu mi-e simpatic) ) dar ce zice zice bine, paradoxal ce zice si Iohannis zice bine pacat ca a mintit: https://www.youtube.com/watch?v=HE7yCoSHXho
-
Un guvern fara majoritate parlamentara poate fi rasturnat din fasa, sa vina PSD cu o coalitie majoritara in spate si va guverna fara probleme asa cum a fost acum patru ani ca altminteri vorbim doar ca sa ne aflam in treaba
Începe acum adevarata ciolaniadă
Acum incepe batalia pentru ciolan,intarata-i drace,v fi distractie mare,caci tara e pe ………,dar ciolanarii se gandesc desigur la binele tarisoarei lor. Caragiale mai actual ca niciodata,cu usor amestec si iz germanic.
Vreau să-i întreb pe udmr-iști dacă mocofanul de la Cotroceni le-a cerut scuze pentru ,, jo napot kivanok psd ,, căci altfel și ei sunt niște români fară sânge în instalație
-
UDMR nu are alta optiune ca doar nu o sa intre alaturi de AUR formatiune care cere public desfiintarea lui. Plus ca nici PSD nu este foarte incantat sa participe intr-o coalitie alaturi de o formatiune care sustine renuntarea la masti in timp ce Rafila si Streinu sunt adepti ai unei linii mult mai dure chiar si decat a PNL-ului in privinta masurilor anticovid
-
Cine a zis ca e nevoie de ”coalitii” prestabilite, se formeaza un guvern de catre un prim ministru desemnat si e supus votului, daca pica se incearca altul care nu o sa mai pice ca nu cred ca proaspetii parlamentari vor sa se faca din nou alegeri. Daca orice guvern ia masuri CORECTE si legale alea trec de parlament si fara coalitii ca nici un parlamentar nu isi doreste doar un mandat sa se faca de kkt votand impotriva unei ordonante care ar fi spre binele cetatenilor, abia asa fara coalitii fortate ar fi o sansa de dezvoltare si da, UDMR daca avea verticalitate ii dadea cu tifla la Iohannis pentru mizeria aia.
-
Acum patru ani PSD nici cu 40% nu a putut guverana fara ALDE si UDMR iar in trei ani si-au dat jos trei guverne, acum cu 30% si fara aliati pare chiar mai mult decat exagerat sa vrei sa guvernezi (si probabil Ciolacu nici nu urmareste asta)
-
-
Asta-i adunarea curvelor politice!
Modelul asta nedemocratic l-a declansat Basescu atunci cand a intors pe dos spiritul constitutiei si a fortat un guvern minoritar model care acum e continuat de Iohannis. Chestia ar fi simpla daca s-ar dori sa se si faca ceva in tara asta pe langa devalizare si dictatura. Parlamentul(asa cum e) e forul legislativ si ar trebui sa emita legi bune pentru tara fara coalitii prestabilite, fiecare parlamentar ar trebui sa voteze cum e corect pt tara iar guvernul ca executiv sa puna legile in practica… punct. Problema e ca Iohannis vrea sa detina puterea absoluta si sa guverneze prin ordonante care apoi sa nu poate fi invalidate in parlament, parlamentul(cica forul suprem) care macar e totusi rezulatul unui vot popular a devenit o anexa a guvernului(care nu are legatura directa cu votul) adica exact invers de cum ar trebui sa se intample, asta e blestemul acestei natii si asa vom fi damnati pana nu se schimba constitutia sau pana nu va fi ales un presedinte cu adevarat patriot care sa medieze intre puterile statului cand astea o iau razna, din pacate nu prea vad cine ar putea fi acesta.