În urma ședinței de Guvern din această săptămână, care a aprobat și creșterile salariale pentru întreg personalul din sistemul de învățământ preuniversitar, Ministerul Educației a făcut publice grilele și un calendar cu salariile profesorilor din anul 2024. Bani mai mulți vor lua atât profesorii, cât și personalul auxiliar si nedidactic.
„În ședința de Guvern de astăzi, 28 decembrie, a fost aprobat proiectul Ordonanței de urgență privind unele măsuri privind salarizarea personalului din învățământ și din alte sectoare bugetare. În sinteză, se vor opera următoarele majorări salariale pentru angajații din învățământ: Pentru cadrele didactice din preuniversitar, creșterile sunt între 19.4% și 20.5%. Creșterea salarială brută medie totală în 2024 fiind de aproape 20%, din care vom avea o creștere brută medie de aproape 13% în ianuarie”, comunică Ministerul Educației, pe pagina sa de Facebook.
Și directorii, alături de adjuncți, vor primi lefuri mai mari, în anul 2024, arată cifrele publicate de minister.
„Pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală în 2024 va fi de peste 36%, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%” au mai transmis cei de la minister.
Profesorii universitari și personalul nedidactic și auxiliar vor avea și ei câteva procente în plus pe fluturașul de salariu.
„Pentru cadrele didactice din sistemul de învățământ superior, creșterile sunt între 15% și 21% (cea mai mare creștere: lectori peste 21%, urmată de asistent universitar – peste 20%).
Pentru personalul didactic auxiliar, creșterea salarială brută medie totală în 2024 este de 15.5%, în ianuarie creșterea medie fiind de aproximativ 10%.
„Pentru personalul administrativ (nedidactic), creșterea salarială brută medie totală în 2024 va fi de 15%, din care 9% în ianuarie”, a fost transmis în comunicarea oficială a ministerului.
Pe lângă măririle în sine, Ministerul Educației mai transmite că va exista și un „spor de suprasolicitare neuropsihică” aplicabil la aproape toate categoriile de personal din învățământ. Mai multe grafice simplificate, atât cu procentele de mărire, calendarul acestora și sporurile acordate la categoriile profesionale, se pot vedea AICI.
O listă completă cu creșterile salariale, prevăzute pentru anul 2024, se poate consulta AICI.
Trimite articolul
XNimeni nu are salarul f bun ca al profesorilor .
muncesc 18 ore de munca pe saptamana si au luni de zile vacante platite.
De meditatii neimpozitate nici nu mai zic nimic.
-
Fa-te profesor, simplu, nu?
Poate ca acum ,macar unii ,-de rusine- vor renunta la metoda de a-si rotunji veniturile acceptand din partea elevilor tot felul de cadouri !!