BUCUREȘTI. Se întăreşte cadrul legislativ pentru apărarea lor. A fost nevoie de doi ani şi jumătate pentru ca o iniţiativă legislativă să fie adoptată şi promulgată.
În urma acestei modificări, lucrurile devin mai simple. Până acum, nu se puteau aplica pedepse agresorilor, dacă victima nu vorbea sau îşi retrăgea plângerea. O data cu adoptările noilor prevederi la Codul Penal, dosarul de vătămare se cercetează chiar dacă victima se răzgândeşte.
Adriana Săftoiu, iniţiatoarea legii a precizat: „În urma bătăilor şi a ameninţărilor, aceste femei îşi retrag plângerile. Drept urmare, cei mai mulţi dintre cei care sunt agresori scăpau absolut nevinovaţi. Adică, practic, femeia încasa bătaia, iar el rămânea la fel de fericit ca până atunci. Violenţa în familie nu înseamnă doar o bătaie soră cu moartea. Specialiştii Departamentului de Justiţie al Statelor Unite spun că abuzul fizic implică un contact destinat să provoace frică, durere şi alte suferinţe fizice sau vătămări. Sunt multe femei care se împiedică de ruşine sau de mitul culturii bătăii la români. Acestea sunt bariere pe care trebuie să le treceţi şi să faceţi apel la autorităţi”.
Ramona Dabija, comisar șef de poliție a transmis: „Se şi constată o creştere a numărului de protecţie provizorii, cele emise de poliţie, cu 8,2% mai multe, faţă de primele zece luni ale anului trecut. Este adevărat că din totalul acestora, peste 7.000 de ordine au fost emise la solicitarea victimelor. E foarte important să ştim că oricare dintre noi putem lua atitudine atunci când vedem că o persoană este în pericol”.
Sursa: MEDIAFAX
Trimite articolul
Xvasazica, conform specialistilor departamentului de Justitie din SUA :” un contact destinat să provoace frică, durere şi alte suferinţe fizice sau vătămări,” poate fi interpretat ca violenta in familie si atunci cand , soti fiind sau logodnici sau iubiti, acestia se culca pentru prima data,iar fata e virgina, fiindca si in acest caz,incadrarea scriptica se suprapune in multe cazuri cu starea faptica .
Poate vine, doamna saftoiu cu o propunere ca o familie sa se intemeieze la distanta,prin intermediul online(ca studiile la facultate),iar cand vor copii, sa-si trimita reciproc recipientul cu gameti, femeia dupa ce primeste recipientul’sa-l uneasca cu al ei si astfel sa realizeze fecundatia, Copiii astfel rezultati sa -i creasca unul dintre soti cu contributia financiara a celuilat sot si, iata ,scapam 100% de violenta in familie ! bineinteles,sa se instituie si tipul de societate matriarhala, cum era in stravechiuri,pe vremea triburilor ! Sper sa vada doamna saftoiu acest text si sa vina cu propunerea corespunzatoare! Sau ,poate o ajuta careva sa -l vada…
La o asemenea legislație ai nevoie și de personal pregatit, care sa discearnă între realitate și exagerări! De la cine cerem asta!? Polițiști fara experienta sau cu prea multa experienta? Judecătoare (-ri) fara experienta? Nimic echilibrat, totul la extreme! Țară săracă, oameni bogați!
O saftoasa după un somn îndelungat în parlament, sa trezit dând cu capul de birou si a emanat o lege tampita .
Cand soata se îmbată zilnic si face scandal, legea ce prevede?
-
Citeste intai legea si apoi comenteaza ,acolo nu se spune de barbati ci de familie(sot,sotie,copii)