„Astăzi, Majestatea Sa îşi sărbătoreşte ziua de naştere în familie şi mulţumeşte tuturor celor care i-au adresat urări cu această ocazie! La rândul său, Custodele Coroanei urează tuturor o primăvară cu pace sufletească, speranţă şi zile senine!”, se arată pe www.romaniaregala.ro, într-o postare dedicată acestui eveniment.
Margareta s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, ca primă fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. A fost oficial desemnată Principesă Moştenitoare în anul 1997 şi numită Custodele Coroanei române în anul 2007.
Este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional – Universitatea din Edinburgh, Scoţia, şi a fost angajată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi ale Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).
Pe 18 ianuarie 1990 soseşte în România şi înfiinţează, împreună cu tatăl său, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi fizice sau materiale.
Custodele Coroanei l-a însoţit pe Regele Mihai I în turneele susţinute în 1997-2007 pentru sprijinirea aderării României la NATO şi Uniunea Europeană.
Majestatea Sa Margareta şi ASR Principele Radu s-au căsătorit la 21 septembrie 1996. Din mai 2001, cuplul regal locuieşte la Palatul Elisabeta din Bucureşti, iar angajamentele lor publice se desfăşoară în Capitală, în ţară şi în străinătate.
Este membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, Doctor Honoris Causa al Geneva School of Diplomacy, al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara, al Academiei de Studii Economice din Chişinău şi al Universităţii din Piteşti.
Custodele Coroanei este preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, al Fundaţiei Regale Margareta a României, al Fundaţiei Atletismului Românesc (preşedinte de onoare), al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale şi al Fundaţiei Colecţia Familiei Regale a României.
Este cetăţean de onoare al judeţului Cluj, al municipiului Iaşi Oraş Regal, şi al oraşului Soultzmatt (Alsacia, Franţa). Din iunie 2005, în Bucureşti funcţionează Şcoala Gimnazială „Margareta a României”.
Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu oferă opt burse regale: Bursa Regele Carol I şi Bursa Regina Elisabeta (anual, pentru doi studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti), Bursa Regele Ferdinand I şi Bursa Regina Maria (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii din Chişinău), Bursa Regele Mihai I şi Bursa Regina Ana (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti) şi Bursa Regele Mihai I şi Bursa Regina Ana (anual, pentru doi studenţi ai Universităţii Agricole de Stat din Chişinău).
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xva uram din suflet LA MULTI ANI
MAJESTATE SI ALTETA REGALA
va multumim pentru tot!
-
MAJESTATE SI ALTETA REGALA
va multumim pentru tot! Dar pentru ce anume?
Acuma, întreb și eu: majestatea asta pe cine reprezintă totuși? Nu vi se pare că suntem ca în filmele cu proști?
-
s- a împăunat cu tot felul de titluri onorifice,in fond nu este decât fiica unui fost rege..titlurile regale nu mai exista dpdved legal și constituțional! doar nostalgicii sunt cei care au rămas atunci!
Dacă atât de tare a iubit regele Mihai I Romania, cum se face că în 1989, niciuna dintre cele 5 fete nu știa românește?
-
Real, dar cum se face ca mai toti romanii stabiliti prin Europa, nu-si invata progeniturile, limba romana?
-
Una e când vorbești de nea Costică și alta e când vorbești de Regele României, care nu a scăpat nicio ocazie de a ne spune cât de mult iubește Romania. Iubești Romania, dar nu îți înveți fetele limba romana. E o fractura de logica, zic eu, că sa nu-i spun altfel
-
Real, dupa ce Regele a fost obligat sa abdice fiind izgonit din tara sa, fiind declarat dusman al poporului si al clasei muncitoare, cand a realizat ca nu se va mai intoarce in tara sa ever, fiind un exilat dar si dezamagit profund, nu vad de ce fetele sale n-ar procedat corect. De altfel, chiar si marele nostru Emil Cioran, a refuzat sa mai revina vreodata in RSR, si sa mai vorbeasca romaneste, toasu!
-
Regele și-a declarat iubirea față de țară și după decembrie 1947. Ești pe langa subiect, rău de tot!
-
Confunzi tara , patria cu regimul politic, maestre. Și nu e deloc același lucru.
-
-
-
Mai toți românii? Eu nu am o statistica in domeniul asta , așa că nu mă pot pronunța. Dacă știu 2-3 în situația asta, nu înseamnă mai toți românii, adică milioane.
-
Aia de nu isi invata progeniturile sa vorbeasca romaneste sunt cei care au fugit de jaful facut in romania si de doamna paznic al coroanei, care a primit pleasca castele si sute de ha de padure. Pricepi? Crezi ca s-au dus de bine? Sincer, imi pare rau ca nu am plecat si eu cand am avut opcazia, mergeam la fix cu totul asigurat. Si nu in eu. Am niste ani, mi-e bine si aici dar ma uit la copii si nepoti si nu vad un viitor prea roz pentru ei. Nu as vrea sa traiasca aici in democratia asta salbatica si sa strige slava in timp ce multi fac foamea si rabda frig… App, iti place ce viata duci? Munca, cate o plimbare si stat in cusca cu cartea in mana…Asa vezi tu viata?
-
La lucru cu lipitorile astea care nu se mai opresc din cerșit. Custodele suli, tacsu ne-a trădat și vandut la străini doar ca să scape el și sa fuga din tara cu toate asa zisele ” averi ” care le aveau se știe prin ce cai. Marsh la munca, lipitori fără limita.
-
RSR, minti in continuare ca o gazeta comunista!