Deși intervenția chirurgicală a fost un succes, pacientul a murit în urma infecțiilor nosocomiale. Justiția a acordat 300.000 de euro despăgubiri familiei, însă sentința nu este definitivă.
Deniar Bali, operat de profesorul Ștefan Florian, a decedat în urma septicemiei generalizată provocată de bacteriile de pe secția de Terapie Intensivă.
„Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe. L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.
Denair are astăzi 16 ani…
I-am încurajat să lupte pentru dreptate! 6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor”, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu, citat de Știri de Cluj.
Acesta consideră că Justiția română a luat decizia corectă.
„Felicitări justiției clujene, un MARE BRAVO celor două judecătoare, Emese Luca și Șoimița Pop care i-au făcut dreptatea lui Denair și mamei lui. Felicitări și avocatului Dorin Tătaru din Cluj-Napoca care a luptat ca un tigru cu mafia de la Medicină Legală, o luptă inegală. Sentința de astăzi, deși nu este definitivă, îmi arată pentru PRIMA DATĂ în ultimii 30 de ani, că EXISTĂ SPERANȚĂ. ASTĂZI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU DENAIR!”, a mai spus Ungureanu, conform aceleiași surse.
După ani de stat în Spania, familia Bali s-a întors în România în speranța că își va găsi liniștea aici. Însă, capul familiei a fost smuls dintre ei de către infecțiile dintr-un vechi spital. Ungureanu a condamnat atitudinea medicilor din cadrul secției de Medicină Legală și abuzurile comise de aceștia, dar și „mărturiile mincinoase ale unor medici care s-au dus în instanță și au spus că nu este cauza morți acest infecții nosocomiale”.
Sursa: BIHON
Trimite articolul
Xsi cum scapam de aceste infectii de prin sitale? stie cineva?
ca oamenilor le e frica sa se mai interneze in spitale.
merge omul e picioare si iese in sicriu infectat de nosocomiale pe care nu le avea la internare
nici o suma de bani nu face cat viata unui om e adevarat dar nici 300000 de E nu e destul sa fie clar
Normal e ca acesti medici si asistente ar fi cazul sa nu mai aiba dreptul sa practice medicina .Punct!
-
ca sa fie un mediu steril ar trebui ca spitalul sa fie undeva pe camp inconjurat de padure sanu intre nici un vizitator iar personalul ar trebui sa aibe la dispozitie milioanede euro pt sterilizare…e imposibil la noi
Toata lume stie ca nu pui pacientul operat in salonul de linga buda, ca moare. Eo vad tat aradu ca un fat care dupa cezarina din 1918 o fost pus linga buda(pesta)
În urma cu 2 săptămâni am aj la upu cu mama,am rămas socata ce comportament au unii angajați.. sau schimbat multe ,probabil sau facut angajari în perioada covid..dar lasă de dorit..
Dar la un alt spital din tara..
Si ce e daca plateste 300.000? Credeti ca n-are omul bani? Dupa cum sunt platiti chirurgii si cate spagi si mite primesc, suma, nu e deloc exageata. Dar o viata s-a dus. E o consolare trista. Pe langa despagubire, trebuia sa faca si puscarie pentru omor din culpa.
-
nu va plati medicul exista asigurare de malpraxis atatanu sti da comentezi..
Iata dovada cat a gresit guvernul PSD cand le-a marit lefurile acestor nababi in halate,in loc sa faca investitii in infrastructura spitaliceasca! Din cate am inteles de la apartinatorii unor pacienti, spaga tot continua sa se ia,chiar si acolo la Cluj,desi pacientul a decedat! Teoria aia de prost gust ,pesedista, cum ca “le-au marit lefurile sa nu plece afara” nu a dat rezultate..Oricum , medicii buni traiesc bine din cabinetele private, nu viseaza sa plece sa lucreze afara, iar debutantii ,oricum pleaca,cei care vor sa plece! Solutia corecta era PRIVATIZAREA sistemului medical pe modelul celui de familie, prin intermediul CAS! Alta solutie corecta ar fi sa se reinstituie contractul de scolarizare universitara gratuita prin care medicii absolventi si merituosi sa fie scutiti de plata scolarizarii in schimbul obligatiei acestora de a presta min 10 ani in Ro;inainte de 89 era aceasta posibilitate, “contractul pe 9 ani,dupa studii”
Titlul original este ”Justiția a acordat 300.000 de euro despăgubiri unei familii, după ce un membru a murit în urma unei infecții nosocomiale”.
Goana după senzațional lovește din nou. Poate că și analfabetismul funcțional.
Evident vina pentru nosocomiale este a administrației spitalului, cea care răspunde de condițiile de igienă.
Dar atâta vreme cât sistemul medical funcționează pe principii de supermarket, cu indicatori economici care trebuie respectați, plus furturile specifice protipendadei românești, e bine că nu suntem morți toți cei care trecem prin spitale.
Sigur că există medici și asistente care n-ar avea ce căuta în sistem, dar până la generalizare e cale lungă.
O altă mare problemă, care ne afectează de zeci de ani, e mafia din lumea medicală. E cea care blochează accesul cadrelor tinere (și nu numai) în special în spitalele de stat, generând astfel și un deficit artificial de personal de specialitate. Totul se motivează prin prisma insuficienței fondului de salarizare (aceeași administrare comercială a spitalelor).
Așa că dragi colegi comentatori, dați în personalul medical mai cu măsură, nu vă faceți de râs ca ”jurnaliștii”.