Mod de preparare
Într-un vas topim 50 g zahăr împreună cu două linguri de apă, până obținem caramelul. Punem câte una sau două lingurițe de caramel în fiecare formă și îl lăsăm să se întărească. Laptele îl amestecăm cu 50g zahăr și îl punem la fiert. După ce dă în clocot, oprim focul și îl lăsăm să se răcească. Batem bine ouăle întregi cu o furculiță apoi adăugăm esența și coaja de lămâie. Acest amestec îl vom pune, puțin câte puțin, în laptele călduț amestecând continuu. Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compoziția rezultatî, apoi le așezăm într-o tavă mai mare. Turnăm apa fierbinte până la jumătatea tăvii și dăm la cuptor pentru 30-35 minute. Le lăsăm să se răcească foarte bine apoi le păstrăm la frigider până în momentul servirii.
Mod de servire
Pentru un aspect mai spectaculos răsturnăm mini tortul de zahăr ars pe farfurie și îl decorăm cu frișcă și zahăr ars.
Citiți principiile noastre de moderare aici!