Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg o parte din subiectele concepute pentru probele scrise la patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene.
Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi „agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective.
Procurorii menţionează că „la intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”.
Cererii transmise procurorului general al PICCJ i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi un număr de şase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală. Surse judiciare susţin că este vizat ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.
Demisie, pe surse
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va demisiona atât din funcţia deţinută în Guvern, nu însă şi din Camera Deputaţilor, dar le va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.
„Va demisiona de la minister şi din funcţiile de partid. Nu va pleca din Camera Deputaţilor, însă va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XCeva foarte normal… la nivel mai mic se practica procedura… la toate ministerele … doar nu pentru asta trebuie anchetat acest infatuat HOT!
Nu trebuie să ne mai mire nimic în țara românească
Despre cine este vorba la ARAD?