„Eu cred că vor fi luate deciziile săptămâna viitoare. Suntem încă în discuţie la nivel de guvern. Este un mix de soluţii, trebuie să afecteze cauzele, să încetăm odată cu preţurile acestea explozive la energie, care până la urmă au dus şi la încetinirea economiei şi la pierderea de putere de cumpărare, dar şi să ne adresăm efectelor pentru că iată şi populaţia şi economia a plătit facturi foarte mari”, a spus Adrian Câciu, marţi seara, la Antena 3.
Acesta a spus că, pentru lunile februarie şi luna martie, sunt măsuri de plafonare şi de compensare a acestor preţuri, dar că trebuie luate măsuri pe termen mediu şi lung.
„Cauzele sunt în piaţa de energie, sunt identificate, am lucrat împreună şi cu cei care sunt în piaţă ca să identificăm unde sunt probleme de preţuri, să zic aşa, care pur şi simplu, sunt de nesuportat, şi eu cred că săptămâna viitoare guvernul va veni cu acest mix de măsuri”, a mai spus ministrul Finanţelor.
El a precizat că propunerile nu au fost încă discutate în coaliţie, fiind în lucru la Guvern.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XPână continuați ”discuțiile”, prețul benzinei crește, și tot crește zilnic, având efect direct asupra inflației… Deci, ”discutați” în voie!
Sau scumpit biciclete în Obor și se anunta noi scumpiri. Anul acesta romanul trece la pedale dacă vrea sa mai manince.
-
So scumpit si parizelu la kila…
Florin Câțu ar trebui expulzat în Albania și să nu primească mai mult de 100 de euro pe lună..
Să vedem cum își pune în practică acolo politica economică cu care aici a reușit să faca praf milioane de oameni
NU VORBI ASA DE EL CA ESTE SCOLIT IN AMERICA SI CREDE CA PRETURILE ASTEA LA POMPA SINT PENTRU UN GALON DE CARBURANT
Stim cu totii care e cauza: liberalizarea pietei de energie. Daca nu sunt preturile plafonate trebuie sa ne aliniem la preturile pietei libere, uneori mai mici si mai avantajoase pentru noi, alteori mai piperate. In mod normal te-ai astepta ca pe piata libera sunt preturi concurentiale, insa nu si cele de acuma cand peste tot in Europa e scumpa energia. Furnizorii nu vor sa-si asume riscuri sa furnizeze in pierdere si baga preuturi nesimtite in contracte, iar populatia nu prea are de ales decat sa stinga lumina si sa opreasca caldura din calorifere daca nu-si permite. Scaderea TVA-ului si accizelor nu rezolva problema, ba mai mult aduce deficit bugetar pe termen lung, si chiar si fara TVA furnizorii pot majora preturile mai departe sa aibe profit mai mare. Plafonarile si compensatiile in schimb au niste conditii discriminatorii pentru clienti casnici care au consum mai mare decat cel limitat din pix si nu poate beneficia de ele. Limita de mc de gaze infasurat pe lunile de iarna e la limita daca stai la casa si nu la bloc, si depinde de norocul cu vremea de fara din luna respectiva daca te pot incadra sau nu.
Normalizarea preturilor ar urma abia in 2023 conform specialistilor, deci urmeaza inca o iarna grea pentru pentru buzunare.
-
Iar noi nu vrem să cumpărăm de la ”dușman”…. Mai bine îndurăm frigul și cumpărăm gazul mai scump, adus mai de departe, cu nave care poluează ”în veselie” mediul înconjurător, …