Conform studiului Randstad Workmonitor 2022, o treime dintre angajaţi spun că au demisionat pentru că jobul nu se integra în viaţa lor personală, 56% susţin că şi-ar da demisia dacă locul de muncă i-ar împiedica să se bucure de viaţă şi 59% din români nu ar accepta să lucreze pentru o companie care nu e aliniată cu valorile lor.
Schimbările de atitudine ale angajaţilor accentuează presiunea pe care o resimt companiile în identificarea şi atragerea talentelor, în contextul în care un procent semnificativ al angajaţilor români (70%) declară că sunt deschişi faţă de oportunitatea unui nou loc de muncă.
“Randstad Workmonitor ne ajută să identificăm direcţiile pe care credem că este important să le aibă angajatorii, în ce priveşte politicile de resurse umane. Credem că în viitor va fi esenţial pentru aceştia să aibă în vedere 5 aspecte: integrarea responsabilităţilor de lucru în viaţa oamenilor, alinierea valorilor, consolidarea strategiilor de atragere, flexibilitate şi accelerarea dezvoltării profesionale. Cine va reuşi să ţină cont de acestea va atrage cei mai buni oameni. Este de aşteptat că o parte din angajatori să se confrunte cu pierderea talentelor de top din piaţa forţei de muncă, din cauza creşterii costurilor şi perioadei mărite a procesului de recrutare”, spune Mihaela Maranca, Director General, Randstad România.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
Xcei care muncesc in Romania nu traiesc…ei supravietuiesc junglei urbane….doar cine nu munceste poate zice ca traieste o viata in Romania, pe banii altora bineinteles. EX: parlamentari, popi, militieni…joburi dinastea la promotie.
-
traiesc chiar ok, nici afara tinerii nu se scalda in bani si timp liber, mai ales ca acolo oricand e cineva dispus sa iti ia locul.
In SUA tinerii au loc de munca de la 16ani, iar la 20 au 2 sau chiar 3 job-uri…dar ma rog, daca nici scoala nu ti-a placut, n-ai nici indemanare, nici chef de munca atunci stai si te plangi ca ai viata grea.-
Corect “CUCU”le !
Mai ales că forța de muncă în proporție de 65% este subcalificată – sunt absolvenți de școală profesională incapabili să-și scrie numele și data de azi !!
Pretențile sunt invers proporționale cu abilitățile și cunoștințele !
Cine cunoaște și poate semnează un contract de muncă în care pretențiile îui sunt recunoscute minim 85% !
Restul… sunt rest !
-