Pentru aborigeni, „luna roşie era considerată acoperită de sânge ce se ridică din morţi”, a declarat Hamacher. Mesopotamienii considerau eclipsa de Lună ca fiind atacată de şapte demoni, iar incaşii considerau că în acel moment Luna era atacată de un jaguar. Pentru a apăra Luna, inaşii făceau mult zgomot şi chiar îşi băteau câinii pentru a-i face să urle potrivit Descoperă.
Vizibilă din România. Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului are loc în noaptea de vineri spre sâmbătă
„Există mai multe momente în istorie, unele dintre ele ficţionale, în care oamenii au profitat de predicţiile eclipsei de Lună”, a declarat Duane Hamacher, astronom din cadrul Universităţii Monash din Australia. Unele populaţii indigene din Australia asociază culoarea roşie cu „răul”, „sângele” sau „focul”, susţine Hamacher.
Potrivit unei legende, Christofor Columb ştia că va avea loc o eclipsă de lună pe 29 februarie 1504 şi a utilizat acest fenomen ca avantaj. Columb şi echipa sa erau captivi pe o insulă, cunoscută în prezent cu denumirea de Jamaica. El le-a spus membrilor tribului Arawak că Dumnezeu este furios pe faptul că ascund mâncarea de invadatori. El a mai adăugat că furia sa va face Luna să dispară sau să se „înroşească” în trei zile. Atunci când a apărut „luna sângerie”, membri tribului Arawak au fost îngroziţi şi au fost de acord să îi dea lui Columb şi echipei sale orice aveau nevoie.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!