Conform unei declarații date de Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, începând cu anul viitor școlar se va renunța la mediile – și implicit la tezele – semestriale, urmând să fie necesară o singură medie generală, la finalul anului școlar.
„Va fi necesară o singură medie generală la sfârșitul anului școlar. S-a agreat că minimul de note este N+3, unde N este numărul de ore pe săptămâna. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note”, a spus Cîmpeanu, luni dimineață, în cadrul unui briefing de presă.
„Profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar”, a mai declarat ministrul.
Anul viitor școlar va începe pe 5 septembrie, iar prima vacanță va fi de sâmbătă, 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie. Vacanța de iarnă va fi între 23 decembrie și 8 ianuarie. Următoarea vacanță va fi una „mobilă”, în sensul că fiecare inspectorat școlar județean a avut dreptul să aleagă o săptămână din perioada 6-26 februarie, în care elevii din județ să aibă vacanță.
„A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie. Sunt 30 de județe care au decis că vacanța să fie în ultima săptămână, sunt 10 care au decis că vacanța să fie în a treia săptămână, iar două (Ilfov și Suceava) au decis că vacanța să fie in a două săptămână din februarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Astfel, în săptămâna 6-10 februarie vor avea vacanță elevii din județele Suceava și Ilfov, în săptămâna 13-17 februarie elevii din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova, iar în perioada 20-24 februarie elevii din tot restul țării.
Anul școlar va continua după această „vacanță mobilă” până pe 7 aprilie 2023, când toți elevii din țară vor intra în vacanța de primăvară/Paști. Vor reveni la cursuri pe 19 aprilie, miercurea, urmând să ia vacanța de vară pe 17 iunie.
Tot în conferința de luni, 30 mai, Cîmpeanu a anunțat că va propune un program integrat național numit „Masă sănătoasă în școli“, pe o durată de 5 ani, începând cu anul școlar 2022-2023, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, „pentru reducerea abandonului școlar”. Va avea o finanțare de un miliar de euro și va cupla surse de finanțare de la bugetul național cu fonduri nerambursabile.
Trimite articolul
XAr trebui fara invatare , doar scoala si distractie .
Un cretin care va distruge de tot sistemul de invatamant. Notele, tezele sunt o motivatie pentru elevi sa invete, daca se vor scoate se va duce de tot in cap sistemul.
-
de multe ori sistemul de calculare a tezelor inseamna mai putin decat o nota in medie.
Eu cred ca ar trebui ca scoala sa fie frecventata numai de profesori,elevii nu au ce cauta acolo,iar daca vor merge,sa fie sanctionati drastic ! Un exemplu de sanctiune ar fi sa mearga seara de seara la discoteca,dar sa nu traga pe nas nimic timp de doua saptamini.
Din tampenie in tampenie. Asa – zisa “REFORMA” a distrus absolut tot ceea ce era bun in invatamantul romanesc. Chiar, nu se mai gaseste nimeni care sa initieze o CONTRAREFORMA, si sa aduca inapoi prestgiul invatamantului romanesc ?
Cel mai nociv și rău ministru al învățământului din 1991 până în prezent …… A promovat incompetenta și corupția la maxim ….a încărcat aparatul central cu zeci de funcții de tăiat frunza la câini și totul pe banii publici……infect și diabolic !!!
-
Aia au promovat-o colegii lui din psd, incepand cu 1990, de a ajuns un absolvent de facultate cu 10 plin in timpul anilor de studii, examenul de licenta si cel de promovare pe post sa nu aiba catedra din cauza pilelor sefilor isj psd care nu sunt in stare nici numele pe foaia de examenul de titularizare sa il scrie corect cu CI in fata!
Teoria formelor fără fond! Nimic constructiv! În afară de vorbe goale, noua conducere a Ministerului Educației nu aduce nimic consistent.
Si Genunche si Abramburica au distrus sistemul de invatamant, dar fata de Timpeanu, toti psd-istii dinaintea lui joaca la pitici!
in schimb domnii profesori meditatori și cu rezultatele muncii 60% analfabeți funcțional, cu 20 ore săptămânal și 4luni pe an vacante plătite integral ,NU protestează decât pt salarii. iar părinții care vor rezultate indiferent de metodele prin care le obțin ,ies in stradă să nu se vaccineze ….asta e rezultatul inevitabil