Infograficul conţine şi informaţii despre discrepanţele regionale în ceea ce priveşte capitalul educaţional.
”Disparităţile dintre regiunile ţării sunt considerabile: în timp ce Bucureşti-Ilfov înregistrează o pondere a absolvenţilor de învăţământ superior (40%) superioară mediei europene, în alte regiuni situaţia e dramatică: regiunile Nord-Est (12%), Sud – Muntenia şi Sud-Est (13%) sunt regiunile cu cele mai mici ponderi ale absolvenţilor de învâţământ superior din Uniunea Europeană, fiind astfel condamnate la subdezvoltare pe termen lung”, conform informaţiilor publicate de Monitorul Social.
Conform sursei citate, în regiunea Nord-Vest, ponderea absolvenţilor de studii superioare a fost de 20,1% în 2020, a doua cea mai mare valoare după cea din Bucureşti-Ilfov. În regiunea Centru, această pondere a ajuns la 17,1% anul trecut, în Vest a fost de 17%, iar în Sud-Vest Oltenia a fost de 16,7%.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XPai acesti tineri nu sint in stare sa promoveze bacalaureatul si noi vorbim de studii asa zis superioare,unde,la frecventa redusa sau la distanta,sau la toate asa zise universitati cu profesori universitari facuti la apelul bocancilor?
Cu asa zise filiale in toate catunele?
Am citit o data o vorba,spunea ,, la facultate in satul tau ,,.
Pai,acum si la casierie la supermarchet se cer studii superioare.
Tot felul de bugetari cu patru clase au facut liceul la 40 de ani si au absolvit niste obscure ,, universitati ,, ca sa dea bine pe curiculum vitae si pe carte de vizita,plus ca pentru ca sint absolventi de ,,studii superioare,, au primit mariri de salariu.
Trendul era intr un timp la institutiile de ,,forta,, unde toti majurii se calcau in picioare sa devina absolventi ca ii trecea automat in corpul ofiterilor.(apoi datorita inflatiei de absolventi se pare ca s a renuntat la idee).
Si curcile rid cind aud de faimoasele universitati romanesti,aparute ca ciupercile dupa ploaie,niciuna in primele 500 din lume.
Si atunci despre ce studii vorbim?
La ce Facultăți avem. Lasă se dorit educația superioara.. Intri bou și ieși Vaca.. În plus îs mulți care or terminat o facultate și acum lucrează la firme de curățenie sau operatori prin fabrici??? OARE ASTA II VALOARE UNEI FACULTĂȚI???? sa faci o școală chiar dacă tu ești prost bata!!!! FACULTĂȚILE DIN ZIUA DE AZI SCOT PE BANDA RULANTA.. TÂMPIȚI CU DIPLOME.. Din păcate ii irealitate crunta și dureroasa.. Asta se întâmplă de dragul banilor..
mai suntem ultimii din EU la vaccinare….vreo legatura?
-
Chris, evident că “iezistă” o strânsă legătură, între vechiul slogan comunist “noi nu gândim, noi muncim”, și noii antivacciniști.
Cei care vor sa faca educatie superioara merg in strainatate. Cei care vor o diploma si sa ramana la fel de habarnisti, o fac in Romania.
Programul educational din Romania (indiferent de nivel) e in urma cu multi ani. Profesorii ii invata pe elevi chestii care erau folositoare acum 20-30 de ani.
Mai bine inveti singur acasa decat sa iti pierzi vremea.
-
oriunde? se pune si Albania? tu unde ai facut?
-
Nicu a facut “skoala vieti”, ca multi altii de pe aici
-
Poti sa stii ca in India si in Pakistan se invata mai mult si mai bine la inginerie decat la noi. Stiu asta, fiindca ma uit la cursurile lor video facute publice pe internet, ca sa invat ceva in plus fata de ce invatam noi la facultate in Arad (bine zis, lucruri vechi de 20-30 ani si nu ma refer la teorie ci si lucruri practice). Deci da, pana si India ne-a intrecut…
-
Dar dacă am lua în calcul învățământul superior de calitate și am exclude facultățile ,,fabrici de diplome” oare unde ne-am situa?
🤔
cocalarul si invatamantul, la munca trantorilor
Chestia e că cel puțin în țara noastră nu trebuie să-ți irosești jumate din viață prin doctorate și enșpe mii cursuri post-univeristare să-ți asiguri succesul și prosperitatea în viață. Am 5 prieteni din liceu care și-au făcut firmă și acum sunt moguli imobiliari în Timișoara cu peste 800 de apartamente livrate, și au doar bacul luat. Și exemple ar mai fi…
Romanul e pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste cititul cartilor. Asta spune multe despre noi.