„Joi, 9 martie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Furturi de Autovehicule au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 42 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, după ce în cursul lunii aprilie 2022, un bărbat din Oradea i-ar fi lăsat acestuia, spre reparare, un autoturism, la un atelier de reparații auto unde acesta își desfășura activitatea, achitându-i și 2.000 de lei, pentru achiziționarea pieselor, bărbatul de 42 de ani nu i-ar mai fi restituit proprietarului nici autoturismul în cauză sau contravaloarea acestuia și nici banii plătiți pentru achiziționarea pieselor, cauzându-i astfel un prejudiciu estimat la 15.000 de lei.
Același bărbat este bănuit de polițiști că, în cursul lunii septembrie 2022, după ce un alt orădean i-ar fi predat un alt autoturism, tot pentru efectuarea unor reparații, nu i-ar mai fi restituit acestuia autoturismul respectiv, cauzându-i astfel un prejudiciu estimat la 30.000 de lei.
De asemenea, bărbatul de 42 de ani este bănuit că, după ce, în cursul lunii decembrie 2022, un bărbat din județul Maramureș i-ar fi predat acestuia un alt autoturism, pentru efectuarea unor reparații, ar fi plecat cu autoturismul respectiv de la atelierul unde fusese lăsat de proprietar, fără a-l mai restitui, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 22.400 de lei.
Bărbatul de 42 de ani este bănuit și că, în cursul lunii august 2022, l-ar fi indus și menținut în eroare pe un bărbat din Oradea, de la care ar fi încasat 12.500 de lei, pentru a efectua diferite reparații mecanice și electronice la autoturismul proprietate personală, cu angajamentul de a
finaliza lucrările până în cursul lunii septembrie 2022, lucru care însă nu s-a mai întâmplat, reparațiile nefiind efectuate. Prejudiciul provocat astfel, în acest caz, a fost estimat la 12.500 de lei.
Polițiștii de investigații criminale bihoreni îl bănuiesc pe acesta și că, în cursul lunii decembrie 2022, în urma unei înțelegeri prealabile pe care a avut-o tot cu un bărbat din Oradea, care i-a încredințat acestuia un autoturism, lăsându-i și cheia și documentele vehiculului, pentru a efectua diverse modificări, în schimbul a 12.500 de lei, nu i-ar mai fi restituit proprietarului autovehiculul în termenul convenit. Bărbatul de 42 de ani este bănuit de polițiști că ar fi predat autoturismul respectiv la o societate de dezmembrări auto, lăsând impresia că îi aparținea și încasând, astfel, în schimb, 4.500 de lei. Prejudiciul cauzat astfel, în acest caz, a fost estimat la 31.000 de lei.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XDeci atatea magarii care sunt ferm convins ca au fost reclamate la politie , iar politia ce a facut in toata aceasta perioada ?
ia dat apa la moara excrocului si la acoperit neluand nici o masura , probabil ca ultimul pagubit a avut pe cineva mai sus decat parlitii de politai care trebuia din prima sa ia masuri , s au facut presiuni si si au pus si gaborii osul la lucru dupa un an de zile
Politia mana in mana cu hotii …. vai de ea politie romana , plina de traficanti de tigari , proxeneti , traficanti de droguri , camatari , hoti , spargatori de case , etc.etc.etc. …. si cum toate aceste activitati sunt foarte epuizante si stresante , statul roman in marea lui mila ii pensioneaza la 45 de ani , baietii trebuie sa se refaca dupa munca ,,, in folosul si sprijinul comunitatii ,,,