Potrivit Bihon.ro, moștenitorii acesteia s-au adresat Judecătoriei Oradea și au obținut anularea sancțiunii, după ce instanța a arătat că agenții Poliției Locale au constatat doar existența resturilor abandonate lângă pubele, „nu însă şi acţiunea efectivă de depozitare/abandonare a deşeurilor”.
Probele nu indică în mod cert vinovăția
Într-o dimineață din toamna anului 2023, un agent al Poliției Locale Oradea a descoperit, abandonate lângă țarcul cu pubele al unei asociații de proprietari, mai multe deşeuri amestecate: saci cu vată minerală, cutie carton, hârtii, documente personale și plicuri din hârtie. Printre acestea se afla și o poliță de asigurare RCA emisă pe numele unei femei, motiv pentru care agentul a concluzionat că aceasta este vinovată de depozitarea gunoiului într-o zonă interzisă și i-a aplicat amenda minimă de 1.000 de lei.
Doar că moștenitorii orădencei au depus în instanță o scrisoare medicală în care se preciza că femeia a fost internată în spital în acea zi și a rămas acolo până la deces.
Printr-o sentință pronunțată recent, Judecătoria Oradea a aplicat principiul în dubio pro reo, arătând că din probele administrate nu rezultă cu certitudine vinovăția locatarei amendată de Poliția Locală:
„Agentul constatator a constatat prin propriile simţuri doar existenţa acelor deşeuri reciclabile, nu însă şi acţiunea efectivă de depozitare/abandonare a deşeurilor, respectiv a persoanei vinovate de această faptă, în timp ce înscrisurile medicale menţionate sunt de natură să creeze un dubiu rezonabil cu privire la existenţa faptei imputate petentei, respectiv că aceasta ar fi cea care a depozitat acele deşeuri pe domeniul public”.
În plus, judecătorul de caz a susținut că, prin prisma faptului că răspunderea contravenţională este personală, decesul orădencei înlătură răspunderea acesteia pentru fapta ce îi era imputată.
Din aceste motive, Judecătoria Oradea a decis anularea procesului verbal de contravenție contestat.
Trimite articolul
Xpai nu pot boschetarii sa ia o cuite si sa o arunce undeva, inteleg ca militia are procent din amenzi, pe cand sa le scada din salar la precesele pierdute
-
nu confunda fosta militie cu actuala ”locala”
din nici un punct de vedere !
exces de zel pt cei de la locala
bravo justitia romana
-
Bravo pe dracu!!!! praf in ochi si jaf din banii cetatenilor cam despre asta e vorba in articol.
Cu GUNOIUL cum ramane….? ramane asa cum am stabilit..ramane acolo..sa puta si sa fie un exemplu si pentru altii…si toate astea pe cati bani din “buget”….?
Pe “instanta” o doare la basca de spiritul legii… grija acesteia e sa nu calce pe batatura sefului pana vine pensia…hai ca nu mai e mult…!!!