Potrivit surselor, ancheta vizează săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 5 din OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Art. 5 prevede:
“Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.
Şi fostul eurodeputat Vlad Gheorghe a anunţat luni că va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva Dianei Şoşoacă pentru antisemitism şi promovarea de concepţii fasciste.
Sâmbătă, după ce Curtea Constituţională i-a invalidat candidatura la alegerile prezidenţiale, Diana Şoşoacă a intrat live pe Youtube şi l-a omagiat pe fostul lider legionar Corneliu Zelea Codreanu.
“Din acest moment, s-a terminat cu România, nu mai există stat, nu mai există nimic. Nu pot să spun decât “Trăiască Legiunea şi Căpitanul” care au fost omorâţi de aceeaşi putere jidănească care a acţionat şi acum. Ruşine tuturor!”, a spus Şoşoacă.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XParchetul este o institutie de carton,face dosare cui trebuie si cui nu trebuie,desigur la comanda politica. O individa ca si Sosoaca,dar si multi alti talhari din politica,ar fi trebuit de mult sa fie la Jilava sau Rahova,si vorba ceea,daca nu stim noi de ce,stiu ei…Cu totii sunt o clica si au facut Romania o colonie.
-
Trebuia să fie la zdup, conform legii, demult, dar toți s-au făcut că nu văd
Ce supla ar iesi dupa 6 luni….No fix motivul sa o ascunda putin…
Si poate sa militeze in dizident…dupa…
S-a dus si libertatea de exprimare in neo-comunismul romanesc.
-
Ce intelegi prin libertate de exprimare?!
-
Libertatea de exprimare nu inseamna dreptul de a spune orice . Personagiul in cauza trebuia de multa vreme oprit sa se manifeste .
-
@Ana
Libertatea de exprimare, ca orice drept universal, are limite. Respectarea limitelor nu implică anularea dreptului, ci îi dă un caracter funcțional.
Altfel spus: dreptul la exprimare nu e și dreptul la a face scandal, a fi bădăran, și a încălca niște prevederi constituționale.
PS. Drepturile implică și niște obligații, într-un stat de drept.
Bravo CCR!! Bine au facut ca astfel de fapte să nu se mai intimple. Era o primejdie pentru poporul român.