”La data de 8 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județele Arad și Timiș, la locuințele a opt persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.
Din cercetări a reieșit că, din 2022 și până în prezent, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, din județele Arad și Timiș, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Bărbații sunt bănuiți că ar fi obținut, în mod fraudulos, datele de identificare ale unor instrumente de plată electronică emise de instituții financiar-bancare dintr-o țară a Uniunii Europene, pe care le-ar fi înrolat într-o aplicație de plată electronică, instalată pe dispozitive mobile și ar fi achiziționat, astfel, de la diverși comercianți din municipiile Oradea, Arad, Timișoara și Deva, telefoane mobile de ultimă generație, laptopuri performante și alte produse electronice, în valoare totală de 493.018,49 de lei.
O parte dintre bunurile achiziționate ar fi fost vândute către persoane de bună credință, iar o altă parte au fost descoperite în urma perchezițiilor, la domiciliile unora dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor.
„Astfel, în cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, un hard-disk, 4 unități flash, 21 de cartele SIM, carduri bancare, 10.900 de euro și 2.500 de lei, documente de identitate, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost falsificate și 92 de grame de pulbere cristalizată” a mai declarat sursa menționată mai sus.
La finalizarea perchezițiilor, la sediul DIICOT Oradea, șase suspecți au fost aduși pentru audieri, iar ulterior, față de cinci dintre aceștia procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore.
Joi 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a 3 dintre bănuiți, pentru 30 de zile. Pentru alți 2 suspecți, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul jandarmilor Brigăzii Mobile Timișoara și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.
SURSA: BIHON.RO
Trimite articolul
XEu as propune o susccinta elaborRre si in jurul unor persoane cum e cel de la dsp si in zabrani cum un nume cârpsci care prin devieri comportamentale grave sunt in circumstanțe agravante lucrând si la un centru de copiii cu nevoi speciale.