La nivel național, aproximativ 4.000 de persoane au refuzat internarea sau au cerut externarea din 2 iulie, când, în urma unei decizii a Curții Constituționale, privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Pacienții cu Covid-19 nu mai puteau fi internați în spitale, fără voia lor, și nici obligați să stea în izolare sau în carantină la domiciliu. Noua Lege a intrat în vigoare de marți, 21 iulie, și permite, în anumite condiții, din nou, izolarea, carantina și decizia medicului ca pacientul cu o boală infecțioasă să rămână în spital.
În Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în intervalul 2-21 iulie, 71 de persoane au refuzat internarea, iar 18 persoane au fost externate la cerere.
„La nivelul județului Timiș, 71 de persoane au refuzat internarea într-o unitate sanitară și 18 persoane au fost externate la cerere”, a transmis DSP Timiș la solicitarea TION.
După ce noua lege care permite carantina și izolarea la domiciliu a persoanelor cu Covid-19, dar și internarea acestora în spital, în anumite condiții, a intrat în vigoare, în 21 iulie, premierul României Ludovic Orban a declarat că cei aproximativ 4.000 de români care au refuzat internarea în spital sau au părăsit unitățile sanitare la cerere vor fi contactați de reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică – DSP și vor fi reevaluați din punct de vedere medical.
SURSA: TION.RO
Trimite articolul
Xde multe ori s-a spus ca un x a murit in spital de covid sau de alte boli ce le are , dar am o intrebatre
daca omul in cauza sufera de mai multe boli pe care nu si le poate trata in spitalul de covid ce se intampla? de ex Cardio diabet sau alte boli interne? au spitalele covid specialisti in toate domeniile sau il trateaza numai pt covid ? Intreb nu dau cu parul…!!!
-
Răspuns: Da!