Pentru umplutură:
1 kg pere, 1 linguriță scorțișoară, 50 g unt, 4 linguri zahăr.
Mod de preparare
Perele se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la călit împreună cu zahăr, unt și scorțișoară, amestecând continuu până se înmoaie. Dacă perele sunt mai moi și mai zemoase, se amestecă și cu o lingură de griș, iar timpul călirii se reduce. Se bat bine ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul, laptele esență, coaja de lămâie și făina amestecată cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei și se tapetează cu făina. Se pune jumătate din compoziția de aluat și se dă la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava, se așează umplutura de pere iar deasupra se repartizează restul cantității de aluat. Se mai coace încă 15-20 minute.
Citiți principiile noastre de moderare aici!