Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban – preşedintele Damerei Deputaţilor şi Anca Dragu – preşedintele Senatului, au convocat plenul reunit pentru joi, ora 16.00, pentru a fi citită moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.
În replică, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.
Conducerea PNL, reunită în Birou Politic Naţional, a decis, miercuri, ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a de discuta despre calendarul moţiunii de cenzură. PNL a decis că parlamentarii liberali care vor face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului Florin Cîţu vor fi sancţionaţi.
Şi PSD şi-a anunţat parlamentarii ce ar trebui să facă în ziua citirii moţiunii de cenzură: „Prezenţa fizică la şedinţa de plen comun este facultativă. Conectarea online cu tableta STS este absolut necesară”, este mesajul trimis de liderii grupurilor parlamentare ale PSD senatorilor şi deputaţilor social-democraţi.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XTara arde si baba se piaptana
politicienii se cearta intre ei in loc sa se ocupe de guvernarea Romaniei si de nivelul de trai al romanilor.
Frumos , ce sa zic !
Institutia motiunii de cenzura face parte din procedurile de verificare si confirmare a existentei unei majoritati suficiente pentru a guverna.
Dreptul de depune o motiune este unul constitutional si astfel invocarea unor proceduri stricti birocratice care sa amane motiunea nu sunt in spiritul democratiei.
Daca guvernul vrea sa ramana trebuie sa faca in asa fel incat sa nu-si piarda sustinerea membrilor coalitiei. Daca au pierdut sustinerea membrilor coalitiei inseamna ca si-au asumat inclusiv acest joc democratic al motiunii de cenzura.
Va trebuie sa fie lasata sa curga procedura motiunii pentru a vedea daca guvernul are sustinerea parlamentara necesara adoptarii actelor normative fiindca motiunea poate avea ca finalitate atat
1. confirmarea guvernului cat si
2. infirmarea guvernului.
Dincolo de cine e bun si cine e rau, de cine e de vina sau nu, de cine-mi place sau nu exista ideea de democratie. Renuntarea la democratie pentru sustinerea unuia sau a altuia ne va face pe toti pierzatori pe termen lung.