„Am făcut şi vom mai face ceea ce trebuie, astfel încât să ne convingem toţi partenerii din UE că România a îndeplinit criteriile tehnice de aderare la Schengen. Acest lucru e dovedit de rezultatele comisiei de verificare, unde au fost reprezentanţi din toate ţările europene, iar rezultatul va fi prezentat pe 26. În Parlamentul Ţărilor de Jos a fost prezentată o rezoluţie care solicită… Nu e un raport de respingere a aderării, ci este un raport care solicită clarificări legate de subiectele care au stat pe agenda relaţiilor cu UE, legate de statul de drept, corupţie şi de crimă organizată. În discuţia pe care am avut-o cu preşedintele Iohannis şi premierul Rutte am înţeles că e nevoie de anumite clarificări”, spune Nicolae Ciucă.
El spune că şi-a exprimat disponibilitatea să pună la dispoziţie toate datele necesare.
„Inclusiv posibilitatea ca prin Ministerul de Interne, dl Bode a transmis deja o scrisoare formală către omologul său, pentru a putea să vină să clarificăm toate aspectele care sunt de clarificat. (…) Dacă în Olanda sunt anumite lucruri de lămurit, suntem aici, le lămurim”, încheie premierul.
Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie prin care solicită guvernului de la Haga să nu îşi modifice poziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.
„Camera, după ce a ascultat deliberările, luând act de faptul că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi discutată în curând; luând act de faptul că guvernul olandez a votat timp de mulţi ani împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza corupţiei persistente şi a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele ţări; întrucât corupţia şi problemele legate de crima organizată dintr-o ţară Schengen pot crea probleme majore pentru funcţionarea controlului la frontieră din ţara respectivă şi pot reprezenta astfel riscuri de securitate pentru Ţările de Jos şi pentru întregul spaţiu Schengen, întrucât în prezent sunt în curs de desfăşurare anchete de anvergură limitată şi misiuni de investigare a funcţionării statului de drept, a corupţiei şi a crimei organizate în România şi Bulgaria”, se arată în textul rezoluţiei adoptate în Parlament.
SURSA: MEDIAFAX
Citește și:
Trimite articolul
XMai draga, ciu-c – a după ce scrie aici , doar în România și Bulgaria există, țitat ” din cauza corupţiei persistente şi a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele ţări; “? Se vede ca , ‘ fara penali in functii publice ‘ a fost o tralala in vant.