Copiii și elevii din celelalte grupe sau clase nu trebuie să mai aducă la început de an nicio adeverință medicală.
Conform metodologiei, părinții copiilor care se înscriu la creșă sau grădiniță trebuie să predea următoarele documente medicale, de la medicul de familie:
- adeverință medicală
- aviz epidemiologic
- dovada vaccinărilor
Elevii care încep clasa pregătitoare trebuie să prezinte fișa medicală de la grădiniță și o adeverință medicală, în cazul în care grădinița a avut cabinet medical. Dacă nu a avut cabinet, părinții pot obține documentele necesare de la medicul de familie.
Pentru înscrierea la liceu, elevii vor aduce fișa medicală de la școală și o adeverință medicală eliberată de medicul școlii. Din nou, dacă școala nu a avut cabinet medical, adeverința medicală și dovada vaccinărilor pot fi luate de la medicul de familie.
Spitalul CFR din Timișoara recomandă ca la început de an școlar, părinții să își ducă copiii la câteva investigații și consulturi medicale:
-
- Consultul medical general – Evaluarea generală a stării de sănătate a copilului, realizată de medicul de familie
- Testarea acuității vizuale – Verificarea vederii este esențială, mai ales pentru copiii care încep un nou ciclu școlar
- Examen ORL – Evaluarea sănătății urechilor, nasului și gâtului pentru a depista eventualele probleme de auz sau alte afecțiuni respiratorii frecvente la copii
- Analizele de sânge – Testele uzuale de sânge (hemoleucogramă) sunt recomandate pentru a monitoriza starea generală de sănătate și a depista eventuale carențe, de exemplu anemia.
Sursa: TION.RO
Trimite articolul
XInvatamantul pana in clasa a 10-a este obligatoriu din cate stiu eu (poate stiu gresit). O chestiune obligatorie nu poate fi conditionata de prezentarea sau nu a unor documente, este? Asa ca daca nu le prezentam …. ce o sa faceti? Doamna/domnule ministru voi ganditi cand vorbiti? sau vorbiti doar sa va aflati in treaba? sub sloganul “vorbiti mult, prost si fara rost”.