Prețul spot al aurului a crescut cu 1,6%, până la 2.220,89 dolari uncia la Bursa de la Singapore, iar în jurul orei 7:15 a reușit să coboare la 2.202,31 dolari, scrie AGERPRES.
În paralel, bursele asiatice şi Bursa de la New York au înregistrat noi creșteri, iar dolarul american s-a depreciat. Rezerva Federală americană a confirmat că există perspectivele pentru trei reduceri de dobândă, de câte un sfert de punct fiecare, în acest an.
De la mijlocul lunii februarie şi până în prezent, cotaţia aurului a crescut cu aproape 12%, pe fondul așteptărilor referitoare la o politică monetară americană mai relaxată, un mediu care în mod normal duce la deprecierea dolarului, dar generează un interes crescut pentru aur ca valoare de refugiu, în special în contextul accentuării riscurilor geopolitice. Reducerile de dobândă din partea Fed sunt favorabile metalului galben, care nu aduce venituri investitorilor, dar face mai puţin atractive alte plasamente.
Potrivit HotNews.ro, în ultimii 50 de ani, evoluția prețului aurului a fost profund marcată de fluctuațiile economice globale, fiind strâns legată de marile crize financiare și de schimbările în politica monetară la nivel mondial.
Situația geopolitică și de securitate este tot mai complicată, având în vedere războaiele din Ucraina și din Fâșia Gaza, la care se adaugă efectele inflației și ale politicilor monetare post-Covid, care își pun amprenta și valoarea la care e tranzacționat aurul.
Legat de distribuția stocurilor de aur de suprafață, ea reflectă o preferință clară pentru bijuterii, care reprezintă 37% din total, în timp ce rezervele băncilor centrale constituie 14% din aceste stocuri, potrivit datelor World Gold Council. Aceasta arată nu doar valoarea estetică a aurului, ci și rolul său ca instrument de politică monetară și rezervă de valoare.
În ceea ce privește rezervele de aur ale băncilor centrale, Statele Unite, Germania și Italia ocupă primele locuri în ceea ce privește cantitatea de aur deținută, reflectând puterea economică a acestor națiuni. România se plasează pe locul 37 în clasamentul global.
Sursa: TION.RO
Trimite articolul
XLa război veți fii căutați și în gură pentru AUR-ul scos din țară .. hai paa
Un moment bun ca tezaurul Romaniei sa fie returnat din Germania unde a fost predat de rusi.
Poate ni se da inapoi si aurul romanesc din Londra unde cica se afla in maxima siguranta…
95 de tone de aur fac cam 6 miliarde de euro – ori pentru suma asta nu merita niciun roman sa moara luptand aiurea contra rusilor stiind ca aurul este de fapt la Berlin.
Propun sa le stergem datoria rusilor asa cum am facut cu datoria Germaniei si sa mergem inante.
-
@propunere de rusnac posesor de tupeu jegos.
vi-i foame mare rusnacilor si vreti sa vi se stearga datoriile…-
De aia este necesar razboiul: cu voi nu se poate discuta civilizat. Numai jigniri si etichetari.
Cand vor veni rusii, si fii sigur ca vor veni, sa fii sigur ca o sa fie nevoie tot de romani pentru a ii scoate in fata plutonului pe unii ca voi. Atunci va fi scrasnirea dintilor ca voi nu pricepeti altfel.
Voi nu sunteti mancatori inutili ci toxici. Unii ca voi usuca iarba pe unde calca umbra lor.
Romanii sunt cel mai prost popor pe care il cunosc. Daca nu ar fi sfintii romani mi-ar fi rusine ca fac parte din poporul asta.-
Tu esti unul dintre cei mai mari ticalosi pe care-i vad online. Esti acel fatarnic-ipocrit fara repere morale, fara nici o legatura cu Romania sau Europa, un rusnac in straie romanesti care isi varsa veninul bolsevic pe unde apuca, otravind tot ce ating. Troll pe ruble igienice, o ciuma a societatii actuale, vanzator de tara, tradator de neam.
Ti-ai vinde si familia pentru un pumn de copeici ruginite, sta-ti-ar in gat. Sper sa ai parte toata viata ta ratata doar de binefacerile rusilor, pe care-i admiri atata
-
Din păcate cu ignoranți nu poți sa discuți civilizat. Ei se uita si asculta numai prostie spuse de la jurnalist corupți
-
Și de cei educați în școala sovietică de la Moscova, care nu sunt în stare să gândească, ci doar să execute ordinele rușilor
-
-
-