Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. „În portalul Digital pe educred.ro (https://digital.educred.ro) sunt centralizate platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) va elabora analize semestriale privind accesul elevilor, cadrelor didactice și al unităților de învățământ la resurse pentru învățarea on-line”, transmit cei de la Ministerul Educației și Cercetării.
În unele cazuri, evaluarea la anumite discipline sau module se va putea face, la hotărârea ministerului, tot online. „Inspectoratele școlare în colaborare cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale vor identifica soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării. Pentru elevii care nu au acces la internet, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale și al altor parteneri educaționali, iau măsuri „pentru asigurarea condițiilor necesare și accesului la activități de învățare prin identificarea nevoilor și a soluțiilor de dotare cu echipamente informatice și conectare la internet”.
Profesorii care nu știu să utilizeze mijloace informatice vor fi școlarizate în acest sens, Casele Corpului Didactic fiind nevoite să elaboreze programe de formare continuă destinate personalului didactic. Totodată, elevii vor avea obligația „de a participa la activitățile de învățare on-line stabilite de unitatea de învățământ”.
Trimite articolul
XIar aberam la nivel inalt. Nimic nou, asta facem de 30 de ani, de aia suntem de rasyl curcilor. Cum sa obligi copilul sa fie prezent la curs cand el nu are suport tehnic? Unii nu au nici curent si voi averati despre online? Mi-e mila de noi si de viitorul nostru cu voi in frunte…
-
Simplu si adevarat,de ani de zile (mai exact 30),toti care s-au perindat vremelnic pe la conducere au venit cu acelasi tip de solutii. Extraordinare la prima vedere dar inaplicabile,probabile in proportie de 30 / 50 procente.
O analiza primara pentru orice actiune dureaza probabil vreo 2 saptamani,dar in urma ei sunt sanse ca aceasta actiune sa poata fi implementata cu 80 / 90 sanse de succes.
Nu exista lucru perfect doar perfectibil….in schimb exista lucruri ,,neserioase”aruncate pe piata
Wow !
si copiii care nu au internet si calculator avand parinti saraci ( sau cei din mediul rural in loclalitatile unde nu e internet ce fac?
ALO!!!
-
cei care nu au curent si internet sa apeleze la sergiu balcea!!
Abia astept sa vad profesori care habar nu au sa utilizeze un calculator sau nu au cunostinte suficiente de engleza sa aibe idee ce fac.
Promisiuni si vise aiurea !
Niste TIMPITI care nu traiesc in ROMANIA !
-
Promisiuni mărete , măsuri cu aromă de fum european , care prind la proşti ca banda aia cu lipici pentru muşte
SERIOS?CAND IMI DA-TI VOI LAPTOP,TABLETA,TELEFON SMECHER ATUNCI FETITA MEA VA INVATA ON-LINE,CRETINILOR.-sunt la tara-fara posibilitati.
Cam greu îi pica fisa la tovarasa.Pe când trece interdicția s a trezit și ăsta. Pana acuma a gândit profund.
Se pune căruța înaintea cailor. S-au gândit întâi sa asigure logistica? Atât pentru elevi cât și pentru cadrul didactic.
-
Aaaa, pai nu asa se face Cezara… prima data se fac studii, cateva mil de euro. Apoi, se scolesc profesorii. Alti bani. Multi. Dupa aia incepem sa ne balbaim. De unde cumparam dotarea tehnica? Firme de casa ar fi dar toate partidele s-ar linge pe degete… Incep sa se termine banii. Cu chiu cu vai, in vreo 20 de ani o sa doteze cateva scoli din alea de fite si dupa aia pauza. mai bine ar selecta direct cateva si gata. Sa vezi tu furaciuni…Iar… Suntem in moarte clinica oricum, fara bani si datori vanduti…
Mulți nici nu au acces la asa ceva derbedeilor, mulți copii au doar un telefon cu acces la internet oricum ii o bătaie de joc cu orele astea online nici fata în fata nu sunt în stare sa ii învețe chestiile elementare