În total, 20.836 de persoane fizice au fost acceptate pentru a instala panouri fotovoltaice, un pas important în direcția reducerii costurilor cu energia electrică și a susținerii tranziției către un consum sustenabil de energie. Conform site-ului oficial al AFM, aceste măsuri vor sprijini atât economia națională, cât și mediul înconjurător.
Adrian Corbu, vicepreședintele AFM, a subliniat în declarațiile sale că instituția își dorește să aprobe în continuare beneficiarii eligibili, însă procesul depinde de adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli al AFM pentru anul 2025. Până la aprobare, AFM va opera în limitele unui buget provizoriu, respectiv 2/12 din bugetul anului precedent. Corbu a mai adăugat că imediat ce bugetul va fi validat, vor fi publicate noi liste cu beneficiarii acceptați.
Programul „Casa Verde Fotovoltaice” oferă o finanțare nerambursabilă de până la 30.000 de lei pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice cu o putere minimă instalată de 3 kW, incluzând și o instalație de stocare a energiei electrice provenite din surse regenerabile. Beneficiarii sunt obligați să contribuie cu o sumă minimă de 3.000 de lei. Aceste fonduri sunt destinate celor care doresc să își reducă factura de energie electrică și să adopte un stil de viață mai ecologic.
Pentru a putea beneficia de această finanțare, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Aceștia trebuie să fie persoane fizice cu domiciliul în România, proprietari sau coproprietari ai imobilului unde se va instala sistemul fotovoltaic. Imobilul respectiv trebuie să fie intabulat și să aibă destinație locativă. De asemenea, solicitanții nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetul local și nu trebuie să fi beneficiat de alte finanțări nerambursabile pentru instalarea de sisteme fotovoltaice.
Pentru a se înscrie în program, persoanele interesate trebuie să depună mai multe documente, printre care se numără actul de identitate, extrasul de carte funciară, certificatul de atestare fiscală pentru obligațiile de plată către bugetul de stat și local, precum și acordul vecinilor sau al asociației de proprietari, dacă este cazul.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XBanii poporului in ,,buzunarul,, tot a celor cu multi banii ! Statul corupt ii ajuta sa traiasca si mai bine din ,,banii nostrii ,, ca daca o fi ceva energie de la ei pentru noi ,mai vedem !! In loc sa-i puna sa plateasca banii primiti prin energie introdusa in sistemul national le face cadou ,,averea tarii,, ! Cine are noroc are ! La fel si cu caldura pentru cei de la stat ,cei cu termoteci care s-au cheltuit sa-si plateasca !!! Cersetorii sa traiasca bine ,ceilalti sa munceasca !!
-
Tu cand vb sti ce vb sau vb doar sa te afli in treaba??? Care banii poporului??? Esti diliu???? Astia sunt bani de la UE,desteptule !!!!! Numai tampenii ai scris!!
Ar trebui anulat tot programul casa verde cel putin pe anul 2024 pentru simplul motiv ca a fost fraudat. La acest program doar smecherii au apucat, care au folosit softuri de fraudare prin care datele personale erau introduse in cateva secunde, acesti smecheri putand prinde mult mai multe dosare pentru ei si prietenii lor, iar cei care se incadrau si chiar aveau nevoie de sistem fotovoltaic au benieficiat de nimic, datele lor neputand fi introduse sub un minut si 24 de secunde. Dar asa e in romanica un sistem facut de hoti pentru hoti.