Proiectul merge la Camera Deputaților, care este for decizional. 78 de senatori au votat „pentru”, 25 „împotrivă” și zece s-au abținut.
Potrivit amendamentului depus și adoptat, articolul referitor la abuzul în serviciu se modifică astfel:
„Fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a Guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
Dispozițiile prevăzute la alin. (1) privind condiția ca paguba să fie mai mare sau egală cu 250.000 de lei nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârșit o infracțiune de abuz în serviciu ori de neglijență în serviciu într-un interval de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare”, se precizează în articol.
Vă reamintim că, în 2017, ordonanța de urgență (OUG 13) adoptată de Guvernul Grindeanu, care a scos în stradă sute de mii de oamenii, introducea un prag de 200 de mii de lei pentru abuzul în serviciu. La acea vreme, Liviu Dragnea (fost președinte al PSD) era acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat era de circa 107 mii lei.
Trimite articolul
XLa furat, baieti ! Avem mana libera !
uauuuu,,,,, sa inceapa carnavalul !!!!!!
La privat cat ramane, tot 10 ron? Mi se pare foarte echitabil…
Acum sa vezi tunuri
zi ruman si trage apa