TIMIȘOARA. Patroni, bucătari, barmani, ospătari – zeci de oameni din Timișoara au ieșit să protesteze într-un mod inedit în fața Prefecturii Timiș, de teamă că se prelungește măsura de carantină, scrie tion.ro. Ei au vrut să le transmită autorităților că nu mai pot să-și apere afacerile în fața măsurilor luate. Spun că nu mai pot trăi din șomajul tehnic și cu conturile blocate.
„Am decis să predăm «armele» cu care ne-am fi putut apăra, dar nu putem, căci ne-au «legat de mâini», obligându-ne să închidem chiar și activitatea la terasă. Am propus o formă pașnică de protest, fără a ne aduna și fără a fi vocali”, a spus un reprezentant HoReCa.
„E o nouă alarmă asupra închiderii domeniului Horeca și a tuturor care suferă din această cauză, suntem doar o parte dintre noi, unii mai muncim și vrem să muncim toți exact așa cum a fost înainte de începerea acestei pandemii. Aceste restricții ne afectează cel mai mult pe noi”, ne-a declarat altul.
Zilele trecute, cei din domeniul HoReCa și deținătorii de săli de sport au lansat și o petiție online, semnată deja de peste 5.700 de oameni.
Vă reamintim, Timișoara și localitățile periurbane – Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița – se află în carantină din 8 până în 22 martie. Șeful DSU, Raed Arafat, explica, la momentul luării deciziei în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, că „dacă începem acum, este posibil să iasă Timișoara de sub carantină în scurt timp, în 14 zile, hai să zicem 21 de zile”. Rata de infectare este în continuă creștere în Timișoara, unde a depășit pragul de 8 la mia de locuitori. În ziua în care a intrat în carantină, orașul avea raportată o rată de 7,49 cazuri la mia de locuitori.
Conform raportărilor de joi, în Timișoara a ajuns la 8,15, în Giroc la 10,62, în Moșnița la 11,9, în Ghiroda la 8,67, iar în Dumbrăvița la 7,47/1.000 locuitori.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar trebui să se reunească zilele acestea pentru a decide dacă prelungește carantina în cele cinci localități.
FOTO: Tion.ro
Trimite articolul
XAsa e cand nu ai pe nimeni drag care asteapta dupa un pat in spital, care nu stie daca scapa. Horrca tot horeca, sa faca banu, nu le pasa de nime si nimic. Sper sa se puna pe controale dupa pandemia asta, ca jumate din ei nu stiu ce e ala bon fiscal.
Pe baza incasarilor din anii precedenti, dati in judecata statul roman si cereti sa primiti ajutor, nu riscsti inutil viata oamenilor.
In uk sunt inchise de un an de zile birturile, da nu vad proteste pe la primarie, oamenii au primit bani de la stat pt angajati si asta e, isi vad de treaba.
HoReCa, ultima bransa a societatii-ultimul an a demonstrat acest fapt. O bransa cu salarii minime unde patronii( de obicei multi care nu se bazeaza exclusiv pe acest tip de business) isi aleg o mare parte din personal fara experienta si fara pretentii mari salariale- juma de norma si.. ceva din bacsis.
Horeca nu este pt vremuri de criza , cei din domeniu ar face bine sa mai faca ceva recalificari. Un lucru este sigur, doar cine nu vrea sa munceasca se plange de lipsuri- exista o sumedenie de loc de munca ca sa nu faci foamea si sa te plangi ca o baba.
Sus pe cai si….La munca , neamule mioritic:)
Ce ati votat,ASTA aveti.saru-mana!