„În ceea ce priveşte testarea copiilor în şcoli, cred că sunt câteva mesaje esenţiale care trebuie trimise: nu vom sprijini testarea de masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizarea de substanţe psihoactive, vom lucra numai împreună cu părinţii. Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii. Siguranţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor are şi alte componente, nu numai cele legate de consumul de droguri. Siguranţa fizică a copiilor este foarte importantă, iar implicarea autorităţilor locale şi a colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne este esenţială”, a afirmat ministrul într-un mesaj postat pe Facebook cu prilejul semnării Planului naţional cadru de acţiune pentru siguranţa şcolară.
Potrivit ministrului, siguranţa şi sănătatea copiilor şi adolescenţilor sunt esenţiale pentru dezvoltarea comunităţilor.
„Cred că Ministerul Sănătăţii împreună cu toate instituţiile guvernamentale care au semnat astăzi, la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, un plan cadru pentru siguranţa şcolară au făcut un pas esenţial în acest domeniu. Ne dorim să avem copii sănătoşi. Ei trebuie să fie informaţi corect referitor la un stil de viaţă sănătos, cum să evite drogurile, cum să evite alcoolul, cum să evite tutunul. Acest lucru se poate face foarte bine în cadrul şcolii şi împreună cu Ministerul Educaţiei vom dezvolta programe de educaţie în acest sens, educaţie pentru sănătate. Aş fi foarte bucuros şi cred că există în acest sens foarte multă dorinţă din partea cultelor religioase să participe pe acest program pe care îl dezvoltăm împreună cu Ministerul Educaţiei”, a mai susţinut ministrul.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XNu e nevoie sa fie testarea in masa. Este suficient daca un elev are un comportament suspect, prezentand anumite semne tipice consumului de droguri, sa fie testat.Parintele ,sa faca bine,sa-l insoteasca la testare.De ce vreti sa fie deacord??? Multi parinti habar nu au ce fac copii lor.
Si daca s-ar droga copilul meu, tot nu as permite testarea. Rezolvarea unei astfel de situatii se face discret, cu pastrarea demnitatii copilului si, mai ales nu la scoala.
La fel ca si vaccinarea sau altele. Scoala sa se ocupe cu educatia si nu cu alte lucruri care nu tin de ea.
Iar statul permite existenta retelelor de droguri. De ce nu am avut droguri la scara larga pe vremea lui Ceausescu? Pentru ca nu s-a vrut. Acum avem pentru ca se vrea sa avem.
-
Lasati sa faca copilul tot ce vrea cu demnitate. E bine asa.
Depistarea si arestarea dealerilor care ofera droguri copiilor, si pedepsirea lor in mod exemplar, cu o pedeapsa maxima de detentie, ca pt. crima.