Conform noilor reglementări, cei care nu respectă aceste norme riscă amenzi, care pot ajunge până la 12.000 de lei.
Modificările legislative vizează reducerea disconfortului creat de activitățile casnice zgomotoase, cum ar fi folosirea bormașinilor sau a altor scule electrice în afara intervalelor stabilite. Proiectul de modificare legislativă, votat anul trecut de Senat, a fost recent readus în discuție și beneficiază acum de sprijinul Guvernului.
Astfel, utilizarea unor astfel de echipamente în intervalul orar 22:00 – 08:00 poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei. Pentru recidiviști, suma poate crește până la 6.000 de lei dacă abaterea se repetă în decurs de 72 de ore.
Reguli mai stricte pentru petreceri
Potrivit noilor prevederi, organizarea de petreceri private sau redarea muzicii la intensitate mare va fi interzisă nu doar în orașe, ci și în mediul rural. Persoanele care nu respectă aceste reguli riscă amenzi de până la 6.000 de lei la prima abatere, iar în caz de recidivă în termen de 72 de ore, sancțiunea poate ajunge la 12.000 de lei.
Pentru cei care nu pot achita amenzile impuse, autoritățile propun introducerea muncii în folosul comunității ca sancțiune alternativă. Acest aspect este în curs de analiză și ar putea deveni o opțiune viabilă pentru aplicarea legii.
Pe lângă reglementările ce vizează liniștea publică, proiectul legislativ include și amenzi mai mari pentru comercianții care încalcă regulile privind vânzarea de alcool sau care oferă spații pentru activități ilegale, inclusiv proxenetism. Aceste sancțiuni pot ajunge până la 6.000 de lei, iar firmele care nu respectă măsurile impuse de autorități ar putea fi sancționate suplimentar.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XFrecție la piciorul de lemn.
Ceea ce trebuie reglementat e durata „șantierului”.
E plin de „pricepuți” care se apucă să-și „modernizeze” apartamentul sau, eventual, ca să iasă mai ieftin, chemă un prieten la fel de priceput care lucrează în timpul liber, evident la negru.
Și uite așa, cu forțele unui singur „meșter” se întinde lucrul la un apartament vreo 6 luni.
După care începe altul…
Copiii mici, bolnavii, bătrânii și, în fond, orice oameni normali vor și trebuie să se odihnească atunci când au nevoie, nu când le dă voie vecinul (sau legea).
-
Corect !
Degeaba tot măriți pe amenzi dacă nu se aplică legea!
De aia partie aia cu doua roti prin oras ca s-au marit amenzile?!
aseara se rtrageau artificii pe romanilor
cine sa dea amenzi ?
e plin orasul de motociclete modificate sa faca zgomot
de ani de zile
-
Asta e cu motocicletele – cu cat sunt mai zgomotoase, cu atat sunt mai “trendy”. Ca sa nu spun ca 50 km/ora nu este in constiinta motociclistilor.
Doar bormasina si scule electrice, dar caini care latra 24 din 24???????
Dar cu țiganii care urlă și se înjură cât e noaptea de lungă și când chemi Poliția, asta stă la bârfă cu ei și le mai și spune care vecin nesimțit i-a reclamat?
Si cu slujbele pe la biserici , duminica sau in alte sarbatori ,sau cand se trag clopotele sau canta minunea aia de ceas de la primarie . Cu alea cum faceti .?? Intreb pentru un prieten .
Auzi Bibart ?!
Poate mai aud muzica pe strand.Se aude in tot orasul.Din Gradiste pana in Micalaca Vlaicu Aradul Nou.Toata noaptea pana a doua zi dimineata.