Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile rămân deschise în format fizic, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online, cu o singură excepţie şi anume cei din învăţământul special.
„Pentru învăţământul special, activităţile de terapie, activităţile elevilor cu cerinţe educaţionale speciale vor fi permise, practic, şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus Cîmpeanu.
Documentul prezentat de Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă va fi semnat doar după ce miniştrii vor fi abilitaţi în acest sens de către CNSU.
Sunt precizate în document toate situaţiile prin care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă.
„Sunt precizate toate detaliile necesare. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să venim şi credem că acoperit de data aceasta toate situaţiile posibile”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
La rândul ei, Ioana Mihăilă a spus că se menţin măsurile de prevenţie: distanţarea fizică, aerisirea claselor şi a tuturor spaţiilor închise, locuri de luat masa, săli de sport. Se menţine şi obligativitatea purtării măştii în spaţiile din interior.
„Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măştii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit şi cu câteva precizări despre condiţiile pe care măştile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul şi bărbia şi am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a spus Mihăilă.
Sorin Cîmpeanu a spus că există o excepţie:
„vizierele care pot fi folosite doar de către profesori şi doar în învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei”, a spus ministrul Educaţiei.
Scenariile care se aplică atunci când apare un caz de infectare în clasă. Elevii vaccinaţi rămân la cursuri, ceilalţi se pot testa
Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au redactat un ordin comun care reglementează scenariile care se aplică în cazul apariţiei în şcoală a unui caz de infectare. Elevii vor învăţa online cel puţin opt zile, după care se pot testa, iar cei vaccinaţi vor continua să vină la cursuri.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XMai un pic si acolo suntem.
Romanu este jmecher si nu serveste la vccina.
numai scolile? si cu cu manifestarile cultural sportive , cu terasle si restaurantele, statiunile balneare unde se aduna multa lume la gramada ce faceti??
Cereti ca oamenii sa se vaccineze dar nu umblati la cauzele infectarii cu acest virus
Online-ul, reprezentând cu alte cuvinte un șomaj tehnic impus bieților copii.