În weekendul 28-29 octombrie, România va da ceasul înapoi cu o oră, făcând astfel ziua de duminică, 29 octombrie cea mai lungă zi din an.
Ora 4 va veni ora 3 în noaptea de 28 spre 29 octombrie, astfel duminică va avea 25 de ore.
Sistemul schimbării orei este aplicat pentru o utilizare mai eficientă a luminii și energiei, relatează Alba24.
Când este schimbată ora?
Pentru conservarea energiei, în fiecare an sunt două schimbări de oră: în martie și în octombrie.
În martie trecem la ora de vară, și atunci ceasul se dă cu o oră înainte, în timp ce în octombrie se trece la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi. Schimbarea nu este simultană în toate ţările din cauza diferenţei de fus orar, a mai relatat sursa menționată anterior.
Ora este ajustată cu o oră în fiecare primăvară și toamnă. În cazul orei de vară, se schimbă ceasul cu o oră înainte, ora 3 devenind ora 4, iar în cazul iernii ceasul se dă înapoi cu o oră.
În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) este de două ore, față de trei ore la ora de vară.
Sursa: BIHON.RO
Trimite articolul
XNu era vorba ca se renunta?!
-
A ramas la latitudinea fiecarei tari in parte. Dar cu parlamentarii pe care-i avem, preocupati de viitoarele alegeri, de furtisaguri si alte marsavii, nu mai au ei timp pentru renuntarea la schimbarea orei. Exista zeci, daca nu sute, de studii independente care arata efectul negativ al schimbarii orei, atat din punct de vedere economic, cat si al sanatatii
-
Se poate renunta numai la primavara pentru ca ora corecta astronomic este ora de iarna.