Participanții la sondaj au fost invitați să acorde punctaje pentru diferiți indici ai satisfacției față de nivelul de viață. Punctele oferite au variat, pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit). Pentru 18 din cele 27 de state membre ale UE, satisfacția generală față de viața de zi cu zi a fost evaluată în limita mediei generale a Uniunii, sau chiar peste media UE.
Austria a fost țara care a obținut cel mai mare punctaj (7,9), urmat de Finlanda, Polonia și România (fiecare cu 7,7), Belgia și Țările de Jos (ambele la 7,6), iar cele cu evaluarea cea mai scăzută au fost Bulgaria (5,6), Germania (6,5) și Grecia (6,7).
Potrivit Eurostat, în toate țările, cu excepția Bulgariei, evaluările medii ale satisfacției în viață au fost peste 6, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor din UE s-au declarat mai degrabă mulțumiți decât nemulțumiți.
Satisfacția cu viața este influențată de mai mulți factori, printre care se numără vârsta, nivelul de educația, familia și situația financiară, dar și diversitatea experiențelor, alegerilor, priorităților și valorilor unui individ.
Sursa: BIHON.RO
Trimite articolul
Xparticipantii la sondaj au fost pensionari speciali. Ati uitat sa precizati…
Glume la mana a doua.
Fericiți cei săraci cu duhul…
Polonezi sunt cei mai betivi, romani beau si ei ca sa uite de necazuri. Romanul a fost mereu fericit , degeaba se tot plinge ca nu are, si noi avem milionari nostri( hoti care au furat tara asta pina la epuizare)
…este vorba de cei din guvern,….., pensionistii speciali si nu de “prostime”….🤣
* Statistica facuta in liminta programului disponibil. Poate omite persoanale care sunt la lucru in 3 su 2 schimburi.
* Statistica poate consinte informatii eronate oferite de oameni pre batrani sa mai voteze sau conduca masini,
* Siguranta datelor nu este grantata dar va fi procesata la fel ca oricare alta.
* Colectarea de inforamtii nu poate face diferenta intra srcasm si discutii serioase.
Wow, oare se intorc diasporezii in RO ??
parcá nu sunt prea fericiti afará…