Potrivit acestor date, există diferenţe semnificative în rândul statelor membre. Astfel cel mai mare număr de ore lucrate într-o săptămână s-a înregistrat în Grecia (39,8 ore), România (39,5 ore), Polonia (39,3 ore) şi Bulgaria (39 ore).
În 2023, activităţile economice din UE unde s-a înregistrat cea mai lungă săptămână de muncă au fost: agricultură, silvicultură şi pescuit (41,5 ore), minerit şi activităţi extractive (39,1 ore) şi construcţii (38,9 ore), iar cea mai scurtă săptămână de muncă se înregistra în activităţile în care angajatorii sunt gospodării (26,7 ore), educaţie (31,9 ore), arte, divertisment şi activităţi recreative (33 ore).
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XȘi UK e in Europa (v-ați referit la europeni) și se lucrează 60-70. Oriunde in Europa se lucrează așa chiar daca ai 48 ore in contract. Dacă ești plătit și labora atunci e bine. Lăfăială de 8 ore cu cafeluțe și pauze că în Ro nu vezi altundeva
Vina o poarta BOR: prea putine sarbatori religioase!
O alta statistica care colectarea de date este eronata.
Personal cunosc cazuri in care angajatii nu au sistem de pontare si orele sunt puse cat sa dea bine fara costuri aditionale sau exista sistemul de pontare pe care nu ai voie sa il folosesti dar primesti ore libere in alte zile. Daca nu se gasesc scuze aberante sa nu le primesti.
Dupa mai avem si clasa de oameni care se mandresc cat de mult stau la lucru.
Si mai avem si clasa in care compania decide sa nu mai inregistreze orele extra dupa un punct.
Toate astea sunt in fabrici, une numarele de angajati sunt mari.