Mod de preparare
Preparare blat : Albușele se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat se bat gălbenușurile cu restul de zahăr. Separat se amestecă făina cu amidonul și sarea. Apoi se amestecă ușor toate ingredientele. Compoziția se întinde pe hârtie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) și se coace 10-15 minute în cuptorul încins la 175 grade. Blatul fierbinte se întoarce cu fața pe o altă bucată de hârtie de copt. Se stropește cu puțină apă hârtia pe care s-a copt blatul și se va desprinde ușor. Blatul cald se rulează neumplut în hârtia nou-pusă și se lasă să se răcească. Când e rece, se întinde crema și se rulează strâns, apoi se dă la frigider cam 30 minute, după care rulada poate fi ornată.
Preparare cremă : Se amesteca toate ingredientele și se umple blatul rece, rulându-se strâns. Pentru ornat se păstrează puțină nucă măcinată și se bate 150 g frișcă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!